fbpx

Multen amb 6.000 euros a l’amo de tres gossos perillosos

Categories Societat

Tindre un animal comporta una responsabilitat amb la societat i en els casos en els quals es detecta una infracció amb la norma el consistori ontinyentí aplica la sanció corresponent. En l’últim any des del departament de Medi ambient s’han registrat 27 sancions i en el que portem d’exercici ja són 6 els expedients sancionadors que s’han obert relacionats amb aquesta problemàtica, segons fonts municipals.

Un dels casos més significatius per la multa ha sigut el del propietari de tres gossos que ha sigut sancionat amb sengles multes de 2.000 euros, de manera que havia d’abonar 6.000 euros per incomplir la normativa. Precisament un dels seus cans havia protagonitzat un episodi de violència, ja que va mossegar a un policia. “El gos es va derivar a una protectora de Denia per a veure si es podia reinserir socialment”, detallen des de l’Ajuntament.

Si es tracta d’animals potencialment perillosos s’atén a criteris com si porta morrió o si té la llicència municipal pertinent. En el cas que manque de llicència, el consistori li lleva l’animal en qüestió al propietari. En 2016 es van retirar 9 animals per aquest motiu. Fonts municipals aclareixen que “es porten a la canera comarcal, on s’intenta que troben una llar d’adopció i tinguen una nova oportunitat”.

Les molèsties que causen els animals a l’hora de conviure són altres de les queixes que es reben en la Policia Local, per exemple, pel soroll o la falta d’higiene. Alguns veïns han recorregut al servei de mediació policial per a arribar a un acord davant situacions crítiques.

error: