fbpx

Netejadores d’instituts, en peu de guerra

Categories Societat

Un grup de cinc treballadores del servei de neteja d’instituts d’Ontinyent i comarca, convoca per a aquest divendres una concentració en la Plaça Major de la ciutat per a demanar la seua readmissió després d’haver sigut acomiadades dels seus llocs de feina de “forma fraudulenta”. Així ho han denunciat davant la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; del president de la Diputació i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; dels mitjans de comunicació i ara, de la ciutadania.

Les afectades explicaven a aquest mitjà que en el mes de juny van rebre una carta de l’empresa Soldene, que fins a aquell moment les tenia contractades, on els comunicava la finalització del seu contracte i l’obligació de la nova empresa, Ferroser (que a partir de setembre es quedaria amb el contracte d’aquest servei) de respectar tant els seus llocs de feina, com els seus drets laborals. Però la nova adjudicatària de la neteja dels instituts va remetre una carta a aquestes cinc afectades on els comunicava que no anaven a renovar-los el contracte i, per tant, estaven acomiadades.

Amb aquesta carta, Ferroser “incompleix el que està establert a la legislació vigent sobre l’obligació d’incorporar als treballadors de l’antiga contractista una vegada se subroga un contracte públic”.

Les cinc treballadores no han aplegat a cap acord amb la nova adjudicatària i actualment “estem en una situació d’incertesa, perquè no estem ni acomiadades, ni contractades. El que nosaltres volem és tornar a treballar”.

Les afectades, amb CCOO, organitzen la concentració del divendres, prevista per a les 10 hores, per donar a conéixer la seua situació i demanar a la ciutadania el seu suport, ja que estan recollint signatures per a lliurar-les davant la Conselleria d’Educació.

error: