fbpx

‘Ona de calor’ en ple mes de desembre que elevarà les temperatures màximes hui i demà

Categories Societat

La situació anticiclònica ha vingut per a quedar-se. Avui ens hem despertat amb temperatures “altes” per a ser el mes de desembre, la qual cosa ha portat a qualificar la situació de “ona de calor”, segons l’Agència Estatal de Metereología, AEMET, quasi en plena època de Nadal, alguna cosa que sona atípic.

Però les temperatures d’avui, i també per a matí, així ho demostren, tal com anuncia *meteontinyent, superaran els 20 graus, que arribaran a ser de 25 en alguns punts.

Aquesta situació cal cercar-la, segons un comunicat emès per AEMET en “la presència d’altes pressions sobre el sud i est d’Europa i de diversos centres de baixes pressions sobre l’Atlàntic, que afavoriran la persistència del vent del sud i sud-oest sobre la Península. La massa d’aire que ens afectarà haurà captat prèviament aire amb gran recorregut pel nord d’Àfrica, càlid i sec, que avançarà sobre Canàries i posteriorment s’unirà al flux dominant del sud i sud-oest que aconseguirà la Península. Aquesta configuració meteorològica donarà lloc a un ascens de les temperatures en tot el país, especialment notori en les diürnes, amb valors significativament superiors als valors normals per a aquesta època de l’any”.

I així ho estem vivint i notant, la roba d’hivern avui pot sobrar, sobretot al migdia. Així, aquesta situació, no serà qüestió només de dos dies, les prediccions avancen que la setmana de Nadal va a estar dominada per les temperatures altes a conseqüència d’aquest anticicló que està situat en la Península.

error: