fbpx

Ontinyent, al capdavant del reciclatge

Categories Societat

La capital de la Vall d’Albaida és la que més recicla de tota la província de València, amb un total de 48,2 quilos per habitant, segons les dades de 2015 facilitades per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la ciutat. Una xifra que se situa per davant de poblacions com la capital del Túria, la capital de la Safor o de la Costera.

D’una forma detallada aquest 48,2 s’obté de sumar: 13,7 kg per habitant d’envasos; 13,2 kg per ontinyentí de cartó i 21,3 kg per resident de vidre. Alguna cosa semblant succeeix quan les dades es traslladen a l’àmbit de la Comunitat Valenciana. Ontinyent és la quarta ciutat que més recicla, situant-se entre les top 5 de l’autonomia.

Per davant d’ella tan solament es troben municipis costaners com Dénia, que va al capdavant amb 73,6 kg/habitant; Benidorm, que li segueix d’aprop amb 71,5 kg/habitant i Santa Pola, més prop de la mitjana d’Ontinyent, amb 50,5 kg/habitant.

En la major part dels casos és en el vidre on es marca la major distància, ja que ciutats com Dénia o Benidorm tenen un índex molt elevat de recollida de vidre: 37,4 kg/habitant a Dénia i 49,9 kg/habitant en el cas de Benidorm. A Ontinyent aquesta xifra és de 21,3 kg/habitant, però segueix en augment en 2016 i caldrà esperar a la tendència de 2017 per a corroborar aquest ascens imparable.

Ontinyent, al capdavant del reciclatge El Periòdic d'Ontinyent

error: