fbpx

Ontinyent comptarà amb un nou espai de recàrrega per als vehicles elèctrics

Aquest any, el pàrquing del Regall, junt a la plaça Major, comptarà amb un punt públic de recàrrega elèctrica per a vehicles, convertint-se en la quarta zona municipal existent a la ciutat. La instal·lació d’aquest punt de recàrrega estarà possible gràcies a l’ajuda de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), entitat que depèn de la Generalitat Valenciana, que ha aprovat una subvenció de 11.676 euros dels 14.599 del preu d’aquesta nova infraestructura mitjançant el Programa d’Estalvi i Eficiència Energètica al Transport.

La regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras, explicava que “dins de l’aposta del Govern d’Ontinyent per la mobilitat sostenible, sol·licitem aquesta subvenció que ens ha sigut atorgada i que ens permetrà comptar amb aquest quart punt de recàrrega al pàrquing del Regall, que es suma als ja existents al polígon de l’Altet, l’avinguda del Tèxtil i el pàrquing de Paduana”.

El nou punt serà del tipus 2 de recàrrega a l’aire lliure, amb dos connectors Mennekes i una potència màxima de 22Kw, prestant servei fins a dos vehicles al mateix temps amb un temps de recàrrega de 33 minuts per a cada 100 kilòmetres. Segons la memòria tècnica del programa d’Estalvi i Eficiència Energètica, la mitjana estimada de kilòmetres recarregats es preveu de 321.200 a l’any, el que suposa evitar l’emissió de 51 tones de CO2 anualment a l’atmosfera.