fbpx

Ontinyent entre els fundadors de la ‘Red Impulso CV’ que s’ha signat al Palau de la Generalitat

Categories Política

La firma de l’acord per al a constitució de l’Associació Valenciana de Ciutats Innovadores ‘Red Impulso CV’, formada per 7 municipis de la Comunitat Valenciana, entre ells Ontinyent, va ser signat ahir dilluns pel President de la Generalitat, Ximo Puig.

D’aquesta manera, els municipis de Salines, Gata de Gorgos, Ontinyent, Alzira, Vila-real, Alcoi i València es comprometen a unir esforços en el marc d’una associació de Ciutats Innovadors Valencianes que aconseguisca construir un ecosistema innovador que capilarice tot el territori.

Per a Puig, es tracta d’una “aliança efectiva” entre les administracions locals i la Generalitat per a impulsar un procés que creue “les fronteres que habitualment ha tingut la innovació”. “Aquesta -ha explicat el President- ha estat circumscrita a centres de recerca i a espais determinats, però la innovació no és una qüestió de laboratoris, sinó que ha d’impregnar tota l’acció social”. Per a Puig, es tracta de fomentar “una nova cultura de la innovació”.

A l’acte van assistir els alcaldes dels municipis involucrats com va ser el cas del primer edil ontinyentí i President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.

Amb l’acord per a la constitució de l’Associació Valenciana de Ciutats Innovadors ‘Xarxa Innpulso CV’, signat aquest matí, set municipis pretenen que l’administració pública es convertisca en un actor clau en la materialització dels processos d’innovació en el territori.

error: