fbpx

Ontinyent lidera el reciclatge de vidre amb 21 kg. per veí

Categories Notícies, Societat

La ciutat d’Ontinyent continua sent un referent en l’àmbit del reciclatge de vidre. Tant és així que l’entitat Ecovidrio, encarregada de la gestió del reciclat d’envasos de vidre a Espanya, ha decidit que siga ací i a Alacant on es desenvolupe la campanya ‘Tenim raons de pes’, una iniciativa de sensibilització durant les festes de Nadal.

Segons les últimes dades disponibles del 2015, els ciutadans d’Ontinyent van reciclar un total de 758 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa evitar l’emissió a l’atmòsfera de 507 quilograms de CO2. Aquesta xifra, a més a més, suposa que cada veí va reciclar una mitjana de 21 quilograms de vidre per habitant, un 45% més que la mitjana provincial.

Per al desenvolupament de la campanya, l’Ajuntament i Ecovidrio han col•locat en la Plaça de la Concepció un contenidor lluminós, decorat amb la imatge de la campanya, en el qual quedarà plasmat com contribuïm tots els ciutadans, amb el gest de reciclar envasos de vidre, en la preservació del medi ambient. A més, es col•locaran 2 contenidors més amb la imatge de campanya en els carrers Martínez Valls i Músic Vert. En ells s’informa que reciclar un kilogram de vidre equival a disposar d’un any de bateria de l’smartphone, perquè eixa és precisament l’energia necessària que s’estalvia amb el reciclatge.

 

error: