fbpx

Ontinyent no cedirà el seu superàvit al Govern d’Espanya

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha reclamat que els 5.000 milions d’euros en ajudes per als ajuntaments anunciats pel Govern d’Espanya no estiguen condicionades a la cessió dels superàvits municipals per tornar-los en 10 anys, com es contempla al Real Decret aprovat el passat 4 d’agost per l’executiu central.

Així ho ha declarat el primer edil en una entrevista emesa el divendres a la TV autonòmica valenciana, À Punt, una qüestió que també havia sigut realitzada per aquest mitjà al govern ontinyentí. Rodríguez ha defensat que “tots els municipis estem fent front com bonament podem a les necessitats que ha generat la pandèmia i la crisi econòmica i social que vindrà aparellada”, i que per això mateix s’hauria de repartir els 5.000 milions “segons criteris objectius i proporcionals a totes les poblacions, tant les que vulguen cedir el superàvit, com les que no tenen superàvit, o aquelles que decideixen no cedir-lo, com és el cas d’Ontinyent”.

El primer edil i secretari general de La Vall Ens Uneix, és categòric quan li pregunten al voltant d’aquesta decisió del Govern central. “No m’agrada. El que sempre havia sentit dels partits que governen actualment és que el superàvit anava a ser dels ajuntaments. A la fi, allò que ha quedat clar en aquest país és que les administracions que han fet eixa tasca de desendeutar-se de manera més clara, seriosa i rigorosa són les administracions locals, i per això tenim en molts casos superàvits que ens permetrien implementar polítiques per millorar la vida de la gent, especialment en aquests moments tan sensibles des del punt de vista sanitari i econòmic”, explica Rodríguez.