fbpx

Ontinyent serà protagonista dissabte a FITUR amb el Cant dels Angelets

El ‘Cant dels Angelets’, cant d’origen gregorià que serveix com a preludi de les festes patronals d’Ontinyent des de 1662, s’interpretarà demà dissabte a Madrid al marc de la Fira Internacional de Turisme FITUR.

L’Ajuntament d’Ontinyent i l’Associació de Festes de la Puríssima han organitzat aquest desplaçament històric per als ‘Angelets’, que al llarg de la història d’aquesta tradició només han interpretat el cant vestits com a tals en dues ocasions a València, amb motiu del 350 aniversari de les festes a la Puríssima i el 350 aniversari del propi cant, segons confirmava l’estudiós de les festes i tradicions locals Rafael Gandia Vidal.

Així una expedició ontinyentina d’unes 100 persones, inclosos els Angelets de 2017, viuran dissabte una jornada emocionant a IFEMA, lloc on es celebra la fira de turisme, en fer sonar les notes d’aquesta peça en un aparador obert a tot el món.

Cal recordar que el ‘Cant dels Angelets’ era declarat Be Immaterial de Rellevància Local el passat mes de novembre per la Generalitat Valenciana.