fbpx

Ontinyent supera a Xàtiva i Alcoi en densitat comercial

Categories Economia

Sembla que Ontinyent ha trobat el bon camí i s’està posicionant com una ciutat referent quant a comerç i serveis. Segons l’Agència Valenciana per la Innovació Comercial (AFIC), al seu portal del comerç sostenible, Ontinyent supera a referents com Xàtiva i Alcoi quant a densitat comercial. Així, la capital de la Vall d’Albaida té 20 establiments per cada 1.000 habitants, segons l’Indicador de dotació comercial amb el qual es mesura aquesta xifra. Per darrere li segueix la capital de la Costera, Xàtiva, amb 19 establiments per 1.000 habitants i, en tercera posició, Alcoi, l’emblema de l’Alcoià, amb 15,83 establiments per 1.000 habitants.

Dues ciutats, Xàtiva i Alcoi, amb un potent sector de serveis que ara està sent superat per Ontinyent. La capital de la Costera i la de l’Alcoià han estat, històricament, dues ciutats amb una gran afluència de visitants, un públic lligat al seu caràcter comercial que ara busca nous horitzons en els quals dur a terme les seues compres o passar un dia d’oci. En aquest sentit, Ontinyent s’ha avançat en el ránking de capitals d’atracció comercial, “perquè estem apostant per la dinamització en aquest sector i això, s’està notant”, manifesta el regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda.

“La indústria segueix sent indispensable per a la nostra economia però no podem viure solament d’un sector i en aquest aspecte, l’aposta pels serveis i el comerç que estem duent a terme des del Govern d’Ontinyent està donant resultat”. Les xifres de densitat comercial “ens diuen que no estem equivocats i que anem pel bon camí”. El responsable de Política Econòmica assegura que aconseguir que Ontinyent supere a dues ciutats eminentment comercials “no és senzill d’aconseguir però les accions que s’estan duent a terme i l’aposta per diversificar l’economia d’Ontinyent estan ara donant els seus fruits. Que la nostra ciutat supere a Alcoi i Xàtiva és el resultat a molts anys de treball”.

error: