fbpx

Paco Company guanya el 12é Premi Vila de Lloret

Categories Cultura

Mai no tornaré al Camagüey és el relat que ha portat a Paco Company a guanyar el Premi Vila de Lloret, literatura de viatges d’enguany, dotat amb 1.000 euros i la publicació del treball en un llibre el pròxim any. L’escriptor i professor de l’IES Jaume I va viatjar fins a Lloret de Mar convidat com a finalista, però en fer-se públic el guanyador del Premi de narrativa de viatges en l’acte de lliurament, el que va poder escoltar a l’auditori de 800 butaques va ser el nom de l’albaidí establert a Ontinyent.

“Tot va començar quan vaig trobar el fullet amb les bases del concurs a La Llibreria i en veure que era un relat de viatges, vaig pensar en presentar un treball i la sorpresa ha sigut guanyar el certamen i l’estada tan agradable que em va dispensar l’organització”, explica Paco Company.

El relat conta la història d’un jove que es veu obligat a emmagatzemar els seus llibres en caixes, perquè la casa on viu pateix aluminosi. Fa una tria i decideix enviar a Cuba unes caixes per mitjà d’una ONG. El jove oblida el tema i un dia un home amb aspecte cubà es presenta en la seua casa, preguntant per ell.

error: