fbpx

Pebràs 2016: pocs i molt tard

Categories Notícies, Societat

Els aficionats no deixen de mirar el cel. Però la realitat és tossuda. La poca aigua que ha caigut enguany, amb poc més de 200 litres acumulats en 10 mesos (un 55% menys de la mitja habitual a Ontinyent), és el gran inconvenient. L’últim episodi de pluges amb 30 litres aproximats de la setmana passada no arregla la situació.

Així les coses, els especialistes auguren una temporada de pebràs molt pobre i que, segurament, en cas de donar-se alguna possibilitat, serà prou tard, de la fira cap endavant. Així ho corrobora Toni Conca, mebre de la Societat Micològica Valenciana i biòleg. La collita de pebrassos a les nostres serres serà molt escasa. Si fa no fa, com als últims anys o, fins i tot, per baix.

La sequera ambiental va acumulant-se. El dèficit de pluges que arrosseguem fa molt difícil que la situació puga revertir en les pròximes setmanes. Ara bé, ¿està tot perdut per als pebrassers? Segons sosté Toni Conca, n’hi ha una probabilitat. Deuria de ploure, almenys, entre 50 i 100 litres més. Peò això no seria suficient perquè l’eclosió del pebràs a les nostres serres també precisa que es donen unes condicions climatològiques específiques. No hauria de gelar. La temperatura tindria d’oscil·lar entre els 10 i 11 graus per tal d’aconseguir una humitat adequada que actuara sobre l’humus.

De moment, han començat a aparèixer a les fruiteries i verduleries de la ciutat els primers pebrassos d’importació. Els preus, encara, desorbitats. A 25 euros el kilo.

error: