fbpx

T. Ripoll: “Pense que enguany se celebrarà alguna de les proves del calendari”

La ciclista ontinyentina Teresa Ripoll començava enguany la seua segona temporada amb l’equip català femení Massi-Tactic. És per això que estava residint a Catalunya, on també realitzava les pràctiques per poder acabar els estudies de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, quan es va decretar l’Estat d’Alarma. “Just aquella setmana, començava el termini de competicions a Catalunya. A partir d’aquell cap de setmana, haguérem enllaçat moltes competicions, l’equip tenia previst un calendari molt complet”. Una cosa que no s’ha desenvopulat i que ha fet que Teresa com molts altres esportistes hagen reconduït els seus objectius, “esperava seguir creixent i millorant com a ciclista, i poder aportar a l’equip tot el que em demanaren. A més l’equip tenia plantejades diverses curses internacionals”.
La salut de la població és la prioritat i les competicions han quedat en un segon lloc, no obstant això, “hi ha un calendari, on en teoria començaríem a córrer a principis de juliol, però tot depèn de l’evolució de la pandèmia i de les decisions que es preguen a l’àmbit sanitari en cadascun dels països”.
Amb el confinament imposat, els entrenaments de la ciclista de 23 anys han canviat molt. A distància, la comunicació amb el seu entrenador era diària i també es va fer molt necessària amb les seues companyes, amb les quals a través d’una plataforma online entrenaven juntes, “ha sigut molt divertit”.
Durant aquest termini de quarantena, la ciclista ha combinat les rutines amb rodet amb exercicis de força, estiraments i exercicis compensatoris i també ha dedicat temps als estudis, a la família, als amics, a la parella…

T. Ripoll: "Pense que enguany se celebrarà alguna de les proves del calendari" El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent
Teresa Ripoll forma part de l’equip Massi-Tactic


LLIÇÓ I POSITIVISME
El més difícil d’aquesta etapa per a Teresa, esportivament parlant, ha sigut “haver d’acceptar que no anava a competir en un termini de temps incert, però una vegada acceptat, sols hi havia una via, seguir entrenant, gràcies al meu entrenador he pogut adaptar bé tots els entrenaments”, reconeix.
Una de les lliçons que aprén de la situació actual és “que fins que no perdem alguna cosa, no la valorem, és un tòpic, però és totalment cert”.
Teresa no perd el positivisme i pensa que es podrà celebrar alguna de les proves previstes al calendari, però matisa “ha d’anar tot molt bé perquè millore la situació actual”.