fbpx

Polèmica al voltant de les cremes agrícoles que han començat els diumenges a Ontinyent

Categories Notícies, Societat

La fotografia que mostrava en primera pàgina El Periòdic d’Ontinyent el passat 15 d’octubre era eloqüent sobre la situació generada al terme municipal. L’Ajuntament, a través de bàndols, havia ajornat el permís per a poder efectuar cremes agrícoles a les casetes fins al dilluns 17 d’octubre. Però la imatge denunciava que, fins i tot, durant els dies laborals entre setmana, a primera hora del matí, eren molts els propietaris que desafiaven la normativa municipal i encenien fogueres als seus bancals per desfer-se’n de les despulles vegetals.

Alguns d’aquests propietaris es van dirigir a la nostra redacció per explicar el malestar motivat pel retardament a l’hora de concedir-se el permís generalitzat per efectuar les cremes. Finalment la prohibició va acabar l’esmentat dilluns 17 d’octubre.

Ara bé, la intensitat amb la qual s’han desenvolupat les jornades per poder cremar, sobretot al darrer diumenge, ha alçat una nova polèmica. En aquest cas s’ha generat una oposició frontal que està tenint el seu lloc de trobada a les xarxes socials. Sota el títol STOP CREMES, un grup de veïns es pregunta “si Ontinyent pot continuar sent irrespirable tots els diumenges”. Qüestionen la necessitat de cremar i demanen un Pla de Gestió de Matèria Vegetal per a impedir les emissions de CO2 a la nostra atmòsfera domèstica. Els qui protesten davant la pràctica que s’ha generalitzat aquest diumenge demanen que es paren les cremes.

error: