fbpx

Preparar-se per a tornar al 100%

Quan es va decretar l’Estat d’Alarma, l’ontinyentí Iván Esparza es recuperava d’una lesió i el cap de setmana que es va declarar tenia partida, però no la va poder jugar. A partir d’ací el confinament. Una etapa que Iván està passant amb una rutina diària que s’ha establert, en la qual a més d’estudiar i llegir, no falta l’exercici físic cinc dies a la setmana i els altres dos es dedica a la prevenció de lesions o estiraments. “Faig exercicis de força del tren superior i inferior, exercicis de cardio amb el·líptica, salts a la corda, córrer en casa, etc.” i que li envia el seu preparador, Xavi Perigüell.


COMPETICIÓ
Quant a la competició que s’ha quedat suspesa, “la Fundació de Pilota Valenciana ens ha comunicat que les semifinals de les lligues que es van quedar obertes i es jugaran el més prompte possible, des del moment en què ens diguen que podem reprendre l’activitat. El que no es sap és si es jugaran a porta tancada o no, segons com avancen els esdeveniments. Pel que fa a la Lliga 2 no es va acabar de concretar, i el més segur és que no és realitze la competició”.
“L’objectiu ara és preparar-me el millor possible per a tornar al 100%”, amb açò està centrat el jove pilotari d’Ontinyent, ara que les circumstàncies han canviat la temporada. Fer un bon paper és la meta que es proposa en les proves que participe, “en la Copa 2 vaig arribar a la final tenint zero punts a falta de dues partides. Per a mi això és molt important, perquè ací és on es veig com estic físic, psicològica i tècnicament. Per tant, aquesta situació no canvia el meu objectiu, encara que sempre m’agafe més seriosament l’individual, que se celebrarà a finals d’any en compte de juny”. En el cas que es reprenga la competició, Iván es fixaria “en superar el que he fet l’any anterior, millorant i potenciant tots els aspectes, tant tècnics com físics. No em pose la pressió de guanyar cap campionat”.


‘PILOTA EN CASA’
Per a seguir vivint les emocions de les partides de pilota, el Club Pilota Valenciana d’Ontinyent ha pujat al seu canal de Youtube partides emblemàtiques i a més es pot trobar més contingut relacionat amb aquest esport. Una altra iniciativa per a continuar enganxat a la pilota, és la del trinquet El Zurdo que s’ha associat amb el CPV Alqueria de la Comtessa i han posat en marxa ‘Pilota a casa’. A través de Youtube es poden vore partides històriques, entrevistes a pilotaris o classes de preparació física per a no trobar a faltar les paraules: “va de bo”.


MISSATGE D’ÀNIM
Un missatge que vol transmetre Iván a tota la societat i especialment a l’ontinyentina és que “vull donar ànims a tota la població i dir-los que respecten el confinament i es queden a casa. Si fem cas ara podem tardar 2-3 setmanes i començar a reprendre la nostra vida normal, en cas contrari, podem tornar a començar amb un nou confinament, i això no seria bo per a ningú. Açò passarà”, exclama.