fbpx

Ramón Esteve guanya el premi CEMEX i aspira a l’internacional

L’arquitecte ontinyentí Ramón Esteve ha tornat a ser guardonat per un dels seus projectes. En concret, Esteve ha rebut el Premi Nacional Obres CEMEX 2018 per ‘Refugi en la Vinya’, en la categoria d’Habitatge Residencial. Amb aquest reconeixement, l’arquitecte es converteix en finalista dels guardons CEMEX en l’àmbit internacional, uns premis que es concediran en el mes de novembre a Mèxic.

El jurat nacional de CEMEX Espanya 2018, compost per arquitectes, experts en construcció, edificació sostenible i infraestructures, així com directius de CEMEX Espanya, ha valorat “la perfecta simbiosi que aconsegueix el volum bàsic i simple de l’edificació amb l’entorn natural en el qual se situa: un bosc que envolta íntegrament la construcció”. El comitè ha posat l’accent principalment en la composició del projecte, destacant que “recorda a l’arquitectura clàssica i al mite de la cabanya primitiva de Perrault”, així com “el precís treball d’encofrat i posada en obra del formigó blanc, que reforça les línies del volum amb la textura de la tablilla de l’encofrat”.

El Premi Obres CEMEX és una iniciativa creada i organitzada per CEMEX, una companyia global de materials per a la indústria de la construcció.

Màxima integració paisatgística

‘Refugi en la Vinya’ està situada en el terme municipal de Fontanars dels Alforins, als afores del casc urbà, en una zona de grans extensions de cultiu. El projecte cerca la màxima integració paisatgística i mediambiental, a causa de la seua localització fronterera entre una zona de pinada i els camps de vinya de la finca, diluint-se pràcticament en la vegetació. A açò contribueix la decisió de desenvolupar tot el programa en una sola planta, a més de la materialitat triada, que aporta tonalitats coherents amb el lloc.

Ramón Esteve guanya el premi CEMEX i aspira a l'internacional El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent