fbpx

Ramón Esteve, premi Land Rover Born per Bombas Gens

Ramón Esteve ha sigut premiat amb el guardó Land Rover Born, en la categoria d’Arquitectura, pel seu treball en el projecte de rehabilitació de l’edifici Bombes Gens de València; una antiga fàbrica d’indubtable valor històric-social i un dels escassos exemples d’arquitectura industrial de la dècada de 1930 que roman en peu.

El complex naix com un espai polivalent, referent internacional, per a desenvolupar una triple activitat artística, social i investigadora. “El nostre objectiu ha sigut sempre el d’aconseguir unificar el criteri d’intervenció en tot el conjunt, siguen edificis originals o de nova construcció; i al mateix temps dotar a cadascun d’ells de la singularitat que cada ús específic necessita”, explica Ramón Esteve.

El reconeixement per part dels Land Rover Born Awards coincideix amb la finalització de la segona fase del projecte, durant la qual l’arquitecte Ramón Esteve ha dissenyat la zona del pati posterior; espai que alberga el jardí i l’escultura site-specific de Cristina Iglesias, composta per dues sèquies inspirades en el llit del Túria que recorden a arrels i fons de rius. Els murs que delimiten el jardí contenen l’espai creat per al Celler del segle XV, coberta per una gelosia de rajola i en l’interior de la qual es troba una passarel·la de vidre.

Els guanyadors espanyols exposaran els seus dissenys en el marc de la Design Milan Week, del 17 al 22 d’abril. Posteriorment, el 4 d’octubre, es donaran cita a Londres on es triarà al guanyador internacional.