fbpx

Reforma de la Glorieta: joc infantil gran i zona d’oci, allunyada del veïnat

Recorden els veterans de la ciutat, que en la dècada dels 60 l’espai de la Glorieta va viure una remodelació integral i en la dels 80, una millora rellevant. Quasi 40 anys després de l’última actuació important, la ciutadania ha considerat que és hora de renovar el que ha sigut un lloc d’esbarjo i de trobada de la població.

La ciutadania ho va expressar a les urnes, dins dels projectes d’Ontinyent Participa 2018, però el consistori ha agafat la petició i finalment abordarà una remodelació intensa, amb una inversió que pot estar prop d’un milió d’euros, finançada de forma plurianual. En aquests moments sobre la taula ja hi ha un esborrany que modifica la distribució actual d’aquest emblemàtic parc en clara decadència. Segons avancen des del consistori, on actualment està ubicada la zona de restauració, s’instal·larà l’espai multijocs, perquè servisca d’atractiu per als menuts i menudes de la casa i, en conseqüència, dels seus familiars. Per fer realitat aquest pol d’atracció, es demolirà l’edifici que es troba actualment en aquest punt.

Pel que fa a la zona enjardinada, es mantindran els arbres i es faran diferents desnivells o relleus, per tal que els menuts i menudes puguen jugar i gaudir a l’aire lliure. La part posterior de la Glorieta quedarà dividida en dues parts: l’auditori i l’espai d’oci, de manera que la zona de restauració quede en la part més allunyada al veïnat, ja que rep queixes per soroll per part de les persones que resideixen a prop del parc, segons fonts municipals. Ubicant la zona de restauració en la part posterior del parc, també es vol potenciar l’accés de darrere i que guanye en importància i trànsit. La remodelació inclourà l’actuació en els murs que envolten el recinte i s’ha avançat que la intenció es mantindre el perímetre com a seient, “però amb una estètica diferent”.

Pel que fa als terminis, la previsió municipal és redactar el projecte en l’últim trimestre de l’any 2018 i que les obres puguen començar a partir d’abril del 2019. Per tant, una inversió plurianual que vol modernitzar i actualitzar aquest espai en decadència.

L’ALUMNAT DE PRIMÀRIA ESCOLLIRÀ LA ZONA MULTIJOCS

Els escolars de Primària d’Ontinyent escolliran entre quatre models quin és el seu espai favorit de multijocs perquè s’instal·le al parc de la Glorieta, dins de la remodelació d’aquest espai públic. D’aquesta manera els usuaris dels jocs expressaran les seues preferències mitjançant unes votacions que es faran en els col·legis de la ciutat, dins d’una iniciativa innovadora anomenada ‘Els menuts i les menudes trien’. Des del consistori ontinyentí s’estan enviant cartes als diferents centres escolars amb alumnat de Primària, per a explicar-los el projecte. Està previst que de l’1 al 5 d’octubre es duguen a terme les votacions, amb el suport d’un agent dinamitzador. Les sessions duraran 45 minuts i tindran lloc en els salons d’actes o espais semblants dels diferents col·legis. El procediment consistirà en el fet que cada xiquet i xiqueta agafen una papereta amb el joc que preferisquen i la dipositen posteriorment a una urna. El regidor de Territori, Jaime Peris, explicava que els quatre models entre els quals es podrà triar tenen un cost econòmic semblant -al voltant de 350.000 euros- i compleixen totes les condicions d’adequació i seguretat necessàries.

Reforma de la Glorieta: joc infantil gran i zona d'oci, allunyada del veïnat El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent