fbpx

Renoven la Casa de Cultura per acollir grans exposicions

Categories Cultura

El Govern d’Ontinyent té plans per a remodelar la Casa de Cultura – Palau Barons de Santa Bàrbara. Es tracta d’una reforma integral que el seu objectiu principal és “crear una sala per a exposicions de gran format i alta qualitat”, explica el regidor de Cultura, Àlex Borrell.

L’actuació prioritària, que està previst que es desenvolupe entre enguany i el pròxim, persegueix “condicionar un espai expositiu del que manca en aquests moments la ciutat, ja que s’ajustarà als paràmetres que marca el Ministeri de Cultura per a aquest tipus d’espais culturals”, afegeix l’edil. Per a açò, es va a dotar a aquesta sala de les condicions ambientals necessàries per a exposició d’obres d’art. Des del projecte tècnic s’ha treballat sota una línia estricta de control, tant de la temperatura, com de la humitat, ja que són els factors que afecten als treballs exposats. També es renovarà la instal·lació d’il·luminació existent acorde a la flexibilitat i característiques tècniques que requereix el Ministeri.

SISTEMA DE SEGURETAT
Un altre dels factors clau serà el sistema “anti-intrusió”, que dotarà a les sales de la seguretat necessària que faça possible albergar exposició d’obres d’art rellevants amb totes les garanties. Per tot açò, la intervenció contempla canvis en la distribució de la planta baixa de la Casa de Cultura, nova disposició de les rampes en el vestíbul, el canvi de l’accés a la sala d’exposició principal i l’eliminació del magatzem existent en la mateixa, que ampliarà la superfície de la sala. També està previst instal·lar una nova cobertura en el pati interior existent.
A més es planteja l’adequació del vestíbul d’aquest immoble, que és la carta de presentació del mateix, i l’ampliació i adequació d’una sala d’exposicions en la primera planta. Des del Govern d’Ontinyent han planificat posar la millora de les instal·lacions culturals en el full de ruta de les millores que han de dur-se a terme en la ciutat en els pròxims anys. Fins ara s’ha prioritzat les instal·lacions esportives, però segons informen des del consistori ontinyentí “a partir d’ara una de les preferències seran les infraestructures culturals”.

error: