fbpx

Repunta la violència de gènere un 47% en només tres mesos

Categories Societat

La violència de gènere repunta a la Comunitat Valenciana i ho fa també en la capital de la Vall d’Albaida. L’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial ha fet públiques les dades corresponents al primer trimestre del 2017.

El partit judicial d’Ontinyent ha registrat un total de 62 casos per violència contra la dona en sols tres mesos que, sumats als quals es trobaven en tràmit a l’inici d’aquest període, 32, suposen un total de 94 assumptes. Xifres que reflecteixen una evolució de la violència masclista a Ontinyent ja que, el nombre de casos ingressats en els tres primers mesos de l’any en la ciutat ha suposat un 47,6% més dels quals es van registrar l’any 2016.

Dels 94 casos amb els quals han treballat des dels Jutjats de la ciutat, s’han arribat a resoldre al final del període 57, per la qual cosa 37 d’ells es mantenen a l’espera d’una sentència que determine què mesures adoptar o quin tipus de protecció, per exemple, precisa la víctima en cada cas. La resolució dels assumptes ingressats en el 1r trimestre del present any s’ha incrementat en un 54% pel que fa al mateix període de l’any anterior, segons consta en l’informe.  En el partit judicial d’Ontinyent hi ha un Jutjat, en concret el número 3, competent en matèria de violència masclista i tots els ingressos registrats i resolucions s’han dut a terme per la via penal, segons es detalla en l’informe conegut fa pocs dies.

De forma més àmplia, des de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere es detalla que a la Comunitat Valenciana les dones víctimes de violència de gènere durant el 1r trimestre de 2017 va ser de 5.057, la qual cosa significa un augment del 23%, enfront de les 4.113 víctimes del mateix període en 2016.

error: