fbpx

Reten homenatge al mestre Ángel González Genis

Categories Cultura

‘Ha passat un Àngel’ és la biografia d’Ángel González Genis, un mestre de vocació que al llarg de la seua carrera va obrir tres acadèmies a Ontinyent durant els anys 50, 60 i 70 i al que avui la seua filla Marisa i l’escriptor José Carlos Torró han volgut homenatjar amb un sentit lliure que es presentarà el 17 de juny, a les 19:30 hores, en el Centre Cultural Caixa Ontinyent.

Ángel González va obrir la seua primera acadèmia, Verge del Miracle, a Cocentaina. El mateix nom que li va posar a la qual obriria poc després a Ontinyent, ciutat en la qual va arribar a tenir tres centres, en la qual va desenvolupar la seua labor de docent i en la qual va ajudar a diferents generacions de ciutadans a tenir una educació i una formació, sense importar les seues possibilitats econòmiques.

Verge del Miracle -que més tard va passar a cridar-se LAIF-, en el carrer Martínez Valls; Almi, en el carrer Teixidors i Col·legi Sant Rafael, en Artal de Foces, van ser les tres acadèmies que Ángel González va tenir a Ontinyent. En elles va desenvolupar el seu propi i innovador mètode de càlcul, problemes, aritmètica i cal·ligrafia ‘Practicant aprenc’, uns *cuadernillos que van arribar a utilitzar-se fins i tot, en altres centres educatius.

“La figura del meu pare havia sigut oblidada en la ciutat i açò és un reconeixement a la important labor que ell va desenvolupar en l’àmbit educatiu d’Ontinyent. El meu pare era un emprenedor. Era una persona molt especial”, comenta la seua filla Marisa.

error: