fbpx

Sant Antoni enceta el calendari festiu de l’any

Categories Societat

Aquest cap de setmana, el barri de Sant Antoni es prepara per a viure dos dels dies més importants de tot l’any. Les festes en honor a Sant Antoni Abat concentren entre dissabte i diumenge el major nombre d’actes oberts a tota la ciutadania. Sembla que, a diferència de la setmana passada, en aquesta ocasió el temps acompanyarà la festa i els ontinyentins gaudiran de bona climatologia tot el cap de setmana. Així, l’agenda d’actes prevista amb motiu de les festes a Sant Antoni Abat és la següent:

DISSABTE, 28 DE GENER

-A les 8 h, es procedirà a la Plantada de les 4 fogueres. La primera d’elles s’ubicarà a l’altura del nº 64 del carrer Sant Antoni i l’última, la gran, en la confluència del carrer de Sant Antoni amb Sant Jaume.

– A les 10 h, City Trail per als xiquets d’entre els 4 i els 11 anys.

-A les 10.30 h, XIX Xocolatada per a tots els xiquets, amb el patrocini d’Immobiliaria Penadés.

– A les 11 h, començarà als carrers del barri la Matinal Infantil, que enguany comptarà amb les següents activitats:

– A la plaça del Barranquet: Proves Agility Infantil, on se sortejaran diferents regals entre els participants. També hi haurà castells inflables, ninots Disney, pinta-cares i globoflèxia, a més d’animació variada. Tot està organitzat i patrocinat per l’Arca. La banda de música Tot per la Música animarà el matí amb actuacions.

– En el carrer de Sant Antoni: XVI Concurs de Pintura organitzat per l’Acadèmia Maria Castro. Taller de randa, tapets i altres labors organitzat per un grup de voluntàries (participació lliure). A les portes de l’Ermiteta hi haurà visites guiades al Campanar, amb la col·laboració de la Colla de Campaners d’Ontinyent. Taller d’animació musical, organitzat per l’Escola de Música de l’Agrupació Musical Ontinyent.

– A les 13 h, toc de l’Àngelus i volteig que acabarà amb la disparada d’una traca correguda pel carrer de Sant Antoni. A continuació, començarà pels carrers del barri, la Cercavila de dolçainers, tabalers i festers.

-A les 16 h, tindran lloc els tres tocs de crida, seguits d’un vol general de campanes.

-A les 16.30 h, a les portes de l’Ermiteta, Benedicció dels Animals i repartiment de la tradicional ‘garrofeta’. Tot seguit, inauguració de l’Exposició de Pintures de Salva Insa i Eduardo Revert a l’interior de l’Ermiteta i d’aquarel·les, a càrrec de Vicent Tamarit Bataller. – Exposició de pintures a l’oli, a càrrec de Sari Revert, en Coronació 25. – Hi haurà una mostra de bonsais al carrer de Sant Antoni. – El Moviment Juvenil de Santa Maria té preparats jocs i tallers a l’interior del pati de l’Ermiteta. – També s’inaugurarà la tradicional exposició del grup Scout Mafeking, enguany amb el títol ‘Fibres. La natura teixida’.

Sant Antoni enceta el calendari festiu de l'any El Periòdic d'Ontinyent

-A les 16.45 h, A la plaça del Barranquet, hi haurà proves d’Agility i Habilitats Canines, tot organitzat i patrocinat per l’Arca.

-A les 19 h, Benedicció del Pa de Sant Antoni a l’interior de l’Ermiteta i vol breu de Glòria, seguit del toc d’inici que marcarà l’Encesa de les Fogueres amb l’ajuda d’una traca correguda.

-A les 19.30 h, el fanal de Sant Antoni marcarà l’inici de la retreta acompanyat pel Grup de Xirimites i Tabals El Regall.

-A les 23 h, Gran Dansà popular acompanyada per la tradicional música dels tabals i dolçainers i organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent.

-A les 24 h, actuació de l’orquestra Valparaiso al carrer de Sant Antoni.

DIUMENGE, 29 DE GENER

-A les 7.30 h, Despertà amb l’ajuda de trons i acompanyats de dolçaina i tabal.

-A les 9 h, Missa. A les 11.30 h, A l’església de l’Ermiteta, Missa Major a càrrec de mossén Joan Pau Tomàs Pérez, rector de la parròquia de Sant Rafel.

-El toc de l’Àngelus i volteig anunciarà l’inici de la cercavila dels porcs acompanyats per la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent. Finalitzarà una gran Mascletà.

-A les 16.30 h, Cavalcada Mecanitzada des de la plaça del Barranquet.

-A les 19 h, Processó de Sant Antoni des de l’Ermiteta. Una vegada finalitzada la processó, tindrà lloc el sorteig dels porcs i pernils amb la col·laboració de la carnisseria Berenguer.

-Un castell de focs d’artifici que dispararà la pirotècnia Europla tancarà les festes en honor a Sant Antoni Abat 2017.

error: