fbpx

Set col·legis d’Ontinyent demanen la jornada continuada

Categories Societat

Els col·legis públics d’Ontinyent i el col·legi Santa Maria han sol·licitat iniciar els tràmits per aplicar la jornada continuada, segons avançava en roda de premsa el regidor d’Educació, Óscar Borrell. D’aquesta forma, l’objectiu és aconseguir aquesta fórmula educativa que afecta no sols a l’horari dels escolars, sinó també, al projecte educatiu de cada centre i que en Ontinyent, actualment, sols està aplicant-se en el col·legi La Milagrosa.

Pel que fa als horaris, en l’actualitat els escolars divideixen la seua jornada de 9 a 12.30 hores i de 15.30 a 17 hores, en un horari lectiu de matí i vesprada, amb possibilitat de servei de menjador.

La particularitat d’aquesta jornada continuada, és que es concentren totes les matèries lectives de 9 a 14 hores. De 14 a 15.30 h, hi haurà servei de menjador per als escolars que ho demanen i de 15.30 a 17 h, s’oferiran activitats extraescolars (obligatòries per al centre i voluntàries i gratuïtes per als alumnes). D’aquesta forma, l’horari lectiu obligatori serà de 9 a 14 hores.

Es tracta d’un procés que es va iniciar al Consell Escolar de cada centre i que obria les portes per a desenvolupar un projecte -el termini del qual finalitzava el dijous passat- i sol·licitar a la Conselleria d’Educció l’autorització.

En cas negatiu, en aquest punt finalitzaria aquesta sol·licitud, però en cas afirmatiu, el següent pas seria la votació, per part dels pares i mares dels alumnes, prevista per a abril. Faria falta l’aprovació del 55% del cens perquè la iniciativa continue endavant.

error: