fbpx

Susana Sanz reviu en el seu pregó la figura del seu iaio ‘Chimo’

Als peus del castell de festes, la vida de Joaquin Sanz Aura, convertida en mite gràcies a la marxa mora ‘Chimo’ del Mestre Ferrero, revivia gràcies al testimoni de la seua neta, Susana Sanz Caballero.

El seu iaio va centrar la part principal d’aquest emotiu pregó que va ser com la vida mateixa: amb somriures i llàgrimes. La pregonera agraïa totes les iniciatives i persones que han permès que el seu iaio continue viu en la memòria col·lectiva.

Acostumada a parlar en públic, com a advocada, es confessava novençana en parlar des del faristol, en la plaça Major del seu poble: “complint amb les nostres tradicions. Em sent com a casa”.

El pregó de Susana Sanz va passejar per altres temàtiques: el rol de la dona i les festes, la influència de la pandèmia en els càrrecs i les absències.

Per tal d’acurtar la seua intervenció, que va durar menys d’una hora, dins d’un acte on es presentaven oficialment els càrrecs 2020-2022, va resumir el reconeixement a aquesta promoció de festers, dirigint unes paraules d’agraïment a la Capitana llauradora i al Capità mudèjar.

Per tancar el seu discurs, feia un cant a la festa després d’eixir del túnel fosc de la pandèmia i, trencada en llàgrimes, posava punt final amb intensitat i emoció.

Susana Sanz reviu en el seu pregó la figura del seu iaio ‘Chimo’ El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent