fbpx

Tornen les xarrades orientatives de l’Escola de Pares i Mares

Categories Societat

L’Escola de Pares i Mares ha tornat amb noves xarrades i activitats. Una iniciativa organitzada per la regidoria d’Educació, amb la col·laboració de la regidoria de Política Social, el Gabinet Psicopedagògic Municipal, la Universitat de València i l’associació Lligam. Amb ella es pretén formar als pares per fer més fàcil la relació amb els fills, i orientar-los en les tècniques o eines més adequades per a cada problema o situació.

Així, segons la programació prevista, la següent cita, jaque va arrancar el divendres 7 d’octubre amb una xarrada sobre nutrició infantil, serà el 25 d’octubre, a les 18 hores, a la Sala Gomis, adreçada a famílies i professorat, amb el títol ‘Ciberassetjament, educació familiar i prevenció de la violència’. Es tracta d’una xerrada a càrrec de professorat de la Universitat de València inclosa dins del programa ‘Benestar, Formació i Territori’, la UV i la Diputació de València, que abordarà el tema de la violència i el ciberassetjament com a instrument per a exercir-la.

Es definiran i concretaran situacions de violència, es plantejaran tècniques educatives orientades a la reducció de taxes de violència, i s’analitzarà la mediació i la resolució de conflictes en aquest àmbit. Ja el 30 novembre, el professor i coordinador de Magisteri al Campus d’Ontinyent José Cantó impartirà la xerrada ‘Finlàndia-Itàlia: Dos models d’escola’, adreçada a famílies i professorat, i que s’impartirà a les 19.30 hores en el Campus ontinyentí. Finalment, la xerrada prevista per desembre serà el dia 13, a les 19.30 hores a l’IES Jaume I, sobre ‘Beneficis físics i psicològics de la pràctica esportiva’, adreçada a famílies, professorat, tècnics i públic en general, i que comptarà com a ponents amb Joan Blasco Cambra, Graduat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i entrenador titulat; i José Luis Gandia Martínez, Màster en Psicologia de l’Esport i psicòleg esportiu a diversos centres i esportistes.

En aquest taller es donarà consciència de la importància de la pràctica esportiva per al desenvolupament global del cos humà, tant a nivell individual com per a la pràctica de l’esport en grup; i també es donarà a conèixer quines són les característiques físiques i mentals de les persones que realitzen pràctica esportiva habitualment i quins beneficis provoca aquest fet en diferents etapes del cicle vital.

error: