fbpx

Un clúster sanitari més enllà de les mascaretes quirúrgiques

“El clúster sanitari va molt més enllà de les mascaretes quirúrgiques, i donarem suport a les empreses locals que vulguen produir tot eixe ventall d’elements que seran més necessaris que mai”. Així ho manifestava ahir l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en ser preguntat en roda de premsa, per aquest mitjà de comunicació, al voltant de la limitació de preus per part del Govern d’Espanya a les mascaretes quirúrgiques, i com podria afectar això al treball encetat des del Govern ontinyentí per impulsar aquest clúster en col•laboració amb la patronal del tèxtil ATEVAL.

El primer edil recordava que aquest clúster, per a la creació del qual l’Ajuntament anunciava una aportació econòmica de 150.000 euros, “evidentment no es limita a eixes mascaretes quirúrgiques a les quals s’ha limitat ara el preu pel Govern d’Espanya a 0,96 euros i destinades majoritàriament al sector sanitari, ja que la indústria d’Ontinyent el que fa majoritàriament són mascaretes higièniques reutilitzables, amb els paràmetres de les normes UNE 065:2020, 064:2020 que estableix el Govern d’Espanya”, manifestava.

“Però a més” continuava l’alcalde d’Ontinyent, “poden produir-se a Ontinyent altres productes tèxtils com bates, i també tot un seguit de maquinària vinculada a la sanitat i la lluita contra la Covid-19 com la que ja estan creant diverses empreses locals, algunes de les quals estan sent notícia en l’àmbit nacional. El clúster és una aposta pel futur de les nostres empreses, una aposta en la qual ens ratifiquem i amb la que continuem endavant”, assenyalava.