fbpx

Un ontinyentí, camí dels Òscars de Hollywood

Jorge Calatayud ha encetat el seu camí que el pot portar fins a l’estatueta dels Òscars de Hollywood la pròxima edició. L’ontinyentí participa, com ajudant de direcció, a l’equip de la pel·lícula ‘Estiu 1993’, una de les cintes que han estat escollides per part de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España com a candidata per ser guardonada dins de la categoria de pel·lícules de parla no anglesa.

‘Estiu 1993’ és l’òpera prima de la directora catalana Carla Simón i conta la història d’una xiqueta que s’ha quedat sense pares i arriba a un poble per a viure amb els seus oncles i començar una nova vida. El rodatge es va acometre l’estiu passat a Olot i, de moment, ja ha aconseguit algus premis internacionals com el de millor òpera prima en la Berlinale, la Biznaga de Oro al Festival de Màlaga i diferents guardons més a Buenos Aires o Estambul, per exemple.

La pel·lícula en la qual ha treballat l’ontinyentí Jorge Calatayud haurà de competir per la nominació amb altres candidates espanyoles: ‘1898. Los últimos de Filipinas’ i ‘Abracadabra’.