fbpx

Una mostra aproxima l’itinerari vital i artístic de Josep. M. Gomis

Categories Cultura

Explicar la vida i la importància de Josep Melcior Gomis és l’objectiu de l’exposició dedicada al músic ontinyentí i que repasa l’itinerari vital i artístic del músic ontinyentí: Ontinyent, València, Madrid, París i Londres.

La mostra crea un diàleg entre els panells informatius que pengen a les parets del Palau i els objectes que ajuden a interpretar i comprendre millor la figura i l’època de Gomis, entre 1791 i 1836. El comissari de l’exposició ‘Les ciutats del músic’, Ignasi Gironés destacava “l’esforç que s’ha realitzat després de mesos de treball i gestions per reunir objectes, peces i obres d’art que de manera directa o indirecta ens ajuden a contextualitzar Gomis i la seua època”.

Les sales ajuden a reconèixer el personatge i el seu món. Entre les peces destacades, algunes com una rèplica de fusta del campanar antic que existia al segle XIX, obra que ens apropa al seu entorn més familiar i entranyable.

La mostra es va inaugurar divendres passat i estrà oberta al públic fins al mes d’agost. Es troba al Palau dels Barons de Santa Bàrbara.

error: