fbpx

Utilitzar les errades per motivar l’aprenentatge

Categories Societat

Els alumnes de 5é de Primària del col·legi Santa Maria aprenen llengua castellana amb una fórmula innovadora: el respecte. El professor d’aquesta matèria, Jordi Úbeda utilitza la intel·ligència emocional per impartir les seues classes de castellà. D’aquesta forma, les correccions, les errades són tractades des d’una perspectiva constructiva, treballant les emocions com a base. “Es tracta de fer comprendre als alumnes que qualsevol pot equivocar-se. Les errades estan presents en el dia a dia, l’errada està present i cal formar-se per no cometre-les”.

Així, els alumnes de 5é de Primària del col·legi Santa Maria veuen les errades que fan tant ells com els seus companys com un motiu per seguir aprenent. “No s’ha de riure’s dels errors, sinó respectar-los i comprendre que aquests s’han de corregir mitjançant els coneixements”, explica Úbeda.

Aquest singular projecte es troba emmarcat dins de ‘Som emocions. Som iguals’, el pilar sobre el qual gira el curs 2016-2017 en aquest centre ontinyentí. La innovació d’aquesta tècnica educativa ha aplegat fins al programa ‘La Ventana’, de la Cadena Ser, conduit pel popular Carles Francino.

JORNADA DE PORTES OBERTES

Demà, 1 d’abril, aquest projecte i tots els que porten en marxa en el present curs al col·legi Santa Maria, es podran conéixer en la Jornada de Portes Obertes organitzada pel centre. A partir de les 11 hores, tots aquells que estiguen interessats a conéixer el col·legi i la seua filosofia podran fer-ho acompanyats del personal docent del centre. I els qui vulguen conéixer Santa Maria en un dia docent, el col·legi els espera del 3 al 7 d’abril. Més informació a la seua pàgina web.

 

error: