fbpx

Via lliure perquè Pepe Pla presidisca Caixa Ontinyent amb un acord històric

Una llista única, en la qual estaran presents representants amb afinitats polítiques al PSPV, Compromís, PP i els sindicats CC.OO. i FINE, permetrà que, una volta es tanque el procés electoral de Caixa Ontinyent el doctor en Ciències Econòmiques José Pla Barber es convertisca en nou president de l’entitat en substitució de l’actual, Antonio Carbonell.

Un “acord històric i plural” tal i com l’han qualificat les parts implicades, ha posat en una mateixa línia les diferents sensibilitats polítiques per tal d’arribar a una postura de “consens”. Això possibilitarà que en la renovació parcial del consell d’administració, amb l’entrada de Leticia Prats, Mariola Rico, Inmaculada Portero i Santiago Aniceto, canvie la correlació de forces a favor de les progressistes per 5 a 4. Aquest canvi, a la llarga, serà el que favorisca l’accés de Pepe Pla a la presidència de Caixa Ontinyent.

La negociació que s’ha dut a terme ha desactivat l’enfrontament que va sorgir al mes de febrer quan des de València es va barrar el nom de Pepe Pla per considerar-lo proper a l’alcalde Jorge Rodríguez. L’enfrontament entre l’alcalde i la secretària autonòmica d’Economia, Rebeca Torró, es va traslladar a l’àmbit de la renovació de càrrecs de Caixa Ontinyent. Rebeca Torró, encarregada per Ximo Puig per resoldre el conflicte, ha apropat postures amb Pepe Pla. Després l’acord s’ha estés a Compromís, amb la participacó de Nicolau Calabuig a les negociacions, i als sindicats.