fbpx

Viure al centre tindrà premi

Categories Política

La línia d’ajudes per a rehabilitar vivendes en el centre històric ha donat un pas endavant i ha crescut. A les línies d’ajudes de ‘Ontinyent Rehabilita’ i ‘Rehabilitació d’Edificis’ es suma un altra que s’ha anomenat ‘Arru Habitatge’ -Àrea de Rehabilitació i Regeneració Urbana- i està adreçada a una zona molt limitada de la Vila i del Poble Nou.

Es poden subvencionar fins a 35.000 euros les obres de rehabilitació d’edificis i vivendes, i fins a 45.000 euros la demolició d’edificis per construir habitatges nous. Unes ajudes que són possibles per l’aportació del Ministeri de Foment, de la Conselleria i de l’Ajuntament.

El fet que esté dirigida a un espais limitat és perquè “la filosofia és que els efectes es vegen més ràpidament i tinguen un impacte més immediat”, explicava la directora general d’Habitatge, Rebeca Torró.

La zona beneficiària de les subvencions és la que queda dins del perímetre plaça de Baix (els dos costats), plaça Major, una part de Sant Jaume fins a arribar a Tomàs Valls, una part de Sant Domingo fins al Cantalar de Sant Carles i, seguint el marge del riu, de nou fins a la plaça de Baix. Una àrea en què hi ha prop de 500 cases i dins de les estimacions realitzades pel consistori ontinyentí està previst que al voltant de 50 puguen beneficiar-se d’aquest pla d’ajudes.  Tots ells rebran una carta on s’expliquen els detalls de les ajudes a les quals poden accedir-hi.

En breu es signarà, segons Torró, el conveni de ‘Arru Habitatge’ entre l’Ajuntament i la Conselleria d’Habitatge.

error: