El 95% dels joves demana regular el lloguer a Ontinyent

El Consell Local de la Joventut d’Ontinyent (CLJO) ha elaborat un estudi sobre la situació del lloguer a la ciutat, amb l’objectiu d’analitzar les dificultats d’emancipació als quals s’enfronta la població juvenil ontinyentina.

Partint de la base d’un estudi de caràcter autonòmic, en el qual s’indica que els joves valencians destinen un 77,7% del seu sou per a poder llogar un habitatge, des del CLJO han volgut conéixer la situació d’Ontinyent, a través d’una sèrie d’enquestes a la població jove del municipi. Aquest estudi es presentarà oficialment en les pròximes setmanes, però, el CLJO, ha avançat, a través de la seua Revista Jove, algunes de les dades extretes d’aquest document.

Així, entre les dades més destacades, l’estudi revela que el preu mitjà del lloguer a Ontinyent se situa en els 610,91 euros mensuals, la qual cosa suposa per al CLJO “una xifra inassumible per a molts joves amb ingressos limitats”. I és que quasi el 70% dels enquestats per aquesta entitat juvenil considera que el cost del lloguer suposa un gran esforç econòmic. Un fet que limita la seua capacitat per a estalviar o cobrir altres despeses bàsiques.

Una altra dada que avança el CLJO és que el 85,7% dels participants considera que existeix un problema en el mercat de lloguer d’Ontinyent i quasi el 95% està a favor d’implementar mesures de regulació dels preus per a garantir l’accés a un habitatge digne.

Les diferents ajudes al lloguer per part de diferents administracions també són objecte d’anàlisi en aquest estudi. Malgrat existir línies d’ajuda, només el 8,6% dels joves enquestats han sol·licitat una d’aquestes subvencions. Per això, des del Consell de la Joventut destaquen “la necessitat de millorar la difusió i simplificar el procés de les ajudes”.

Per als autors de l’estudi aquestes dades “reflecteixen una situació complexa que necessita solucions immediates i eficaces”, amb l’objectiu que els joves “puguen independitzar-se i establir-se a la seua ciutat amb condicions dignes”. A més, afigen, que a través d’aquest estudi el CLJO espera “contribuir a la conscienciació social i a la presa de decisions per part de les administracions locals”.

El Consell Local de Joventut d’Ontinyent presentarà aquest informe complet en un acte, en el qual s’exposaran tots els resultats i recomanacions detallades per a intentar millorar l’accés dels joves a l’habitatge a Ontinyent.