La Setmana Santa es prepara per a viure l’acte que arranca oficialment els dies grans d’aquestes celebracions ontinyentines: el pregó. Serà aquest diumenge, 6 d’abril, a les 12.00 hores, en l’església de Sant Miquel.
Un acte protagonitzat per Andrés Navalón Insa, llicenciat en Història i director pedagògic del col·legi Santa Maria d’Ontinyent. “Des del curs 2015-16 i fins al 2020-21 la titularitat del col·legi i la directora van confiar en mi per a ocupar el càrrec de cap d’estudis del col·legi i des del curs 2021-22 fins a l’actualitat soc el director pedagògic del centre”, explica. A més a més, com a membre del col·legi, apunta, “forme del cor Vocalis des de 2012, la qual cosa m’ha brindat l’oportunitat de participar de les nostres festes des d’un paper molt diferent de l’habitual per a mi, aportant eixe acompanyament musical tan necessari en diversos actes”.
Durant diversos anys va compaginar els seus estudis i la sua labor docent amb la catequesi d’infància i també la de confirmació en la parròquia de Sant Josep.
També és una persona vinculada a les nostres festes i tradicions. “Sempre que he pogut he participat dels actes de les festes de la Puríssima, de les del barri de la Ermiteta (la plantà de la foguera de Sant Antoni és un bon exemple d’això), així com de les festes de Moros i Cristians en honor al Santíssim Crist de l’Agonia”, detalla.
L’any 2017 va ser el presentador de la pregonera de Moros i Cristians, Paloma Insa Rico, i en el 2018 va presentar el cartell i programa de festes de la Puríssima.
“Em considere una persona extravertida, inquieta i activa, a la qual li agrada practicar esport, assistir a esdeveniments culturals i gaudir d’una bona estona amb els meus familiars i amics”, declara Andrés Navalón.
A nivell d’associacions forma part activa de la Comparsa Mudéjares, així com d’una nova associació formada a Ontinyent per a promoure els jocs de taula i els wargames, actuant com a president.
Concert de música sacra amb un repte de dificultat afegida

El concert de música sacra de la Setmana Santa ha destacat enguany per la interpretació d’una obra tècnica complicada, com és el Rèquiem de Gabriel Fauré i per l’escenari: l’església de Santa Maria. Com explica l’edil de Cultura, Alejandro Borrell, “és un projecte de col·laboració entre associacions que ha donat grans fruits!”. Els col·lectius i persones que ho han fet possible són el Nou Orfeo d’Ontinyent i el seu director Jose Ureña Eiras; A Capella cor de cambra; la soprano Charo Martos Vidal; el baríton Enrique J. Peidro Baldó; l’organista Miguel Gironés i la Junta de Germandats i Confraries d’ Ontinyent, presidida per Conchin Donate.