La Dansa Macabra ompli el centre d’Ontinyent

Ontinyent ha acollit aquest dimecres la que ha estat la tercera representació de la Dansa Macabra un espectacle multidisciplinari que s’està consolidant entre les cites culturals a la ciutat en les dates prèvies a la Setmana Santa. La proposta, impulsada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament amb la participació de nombroses entitats locals, va tornar a sorprendre per la seua força visual i escènica, combinant teatre, dansa i música en un recorregut pel centre històric de la ciutat. En aquesta edició, el públic va poder gaudir de representacions completes a diversos punts del recorregut, com la plaça de la Concepció, Sant Francesc, Delme, Sant Carles, la placeta Latonda i la plaça de l’Ajuntament.

L’espectacle comptava amb més de 80 participants i la col·laboració de l’Associació Ballet Òpera, La Nostra Terra, Pantomima Teatre, la Societat Unió Artística Musical Ontinyent, el Nou Orfeó i el Cor Ària. Per segona ocasió es va comptar amb l’auca incorporada l’any passat i dissenyada per Ignasi Gironés amb versos d’Inma Llinares, que narra gràficament l’essència de la “Dansa Macabra”, inspirada en la ceràmica valenciana del segle XVIII.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, mostrava la seua satisfacció per la gran acollida de l’activitat i agraïa “el treball incansable de totes les persones i entitats que han fet possible aquest espectacle tan especial. Una mostra més del potencial creatiu i cultural que tenim a Ontinyent, i que cada any atrau més públic i interés”. Borrell destacava que la Dansa Macabra “ja s’ha convertit en una cita esperada que enriqueix l’oferta cultural del municipi durant la Setmana Santa, i que dona visibilitat al talent local en disciplines com la música, el teatre o la dansa”.

El text d´Inma Llinares, amb l´assessorament de Manolo Requena, ha creat una auca que imparteix un xicotet recorregut per personatges històrics vinculats a la ciutat. El Papa Alexandre VI, la reina Maria Anna d’Àustria, el síndic a les Corts Lluís Albuixech, la priora fundadora de les Carmelites Catalina Tejeda, el franciscà Vicent Nancosa… i el poble pla. A tots iguala la mort. Com ho anuncia el Cant de la Sibil·la cada 22 de desembre a l’arxiprestal de Santa Maria. Com ho ratifica cada Dimecres Sant (des de fa tres anys), la Dansa Macabra a la Plaça de la Concepció i el Carrer Major.