Ontinyent acollirà del 8 al 16 d’abril la que serà la IX edició de la seua Setmana Pedagògica, un conjunt d’activitats impulsades per l’Ajuntament en col·laboració amb diverses entitats que en aquesta ocasió inclourà més d’una dotzena d’activitats en una programació que combinarà ciència, cultura i formació.
El regidor d’Educació, Ferran Gandia, ha destacat la importància d’aquesta iniciativa com “una oportunitat única per a compartir experiències i aprenentatges entre docents, estudiants i famílies. La Setmana Pedagògica d’Ontinyent és una gran oportunitat per a alumnat, centres educatius, professionals de l’educació i famílies de poden gaudir d’una programació variada que inclou mostres de projectes, congressos científics, xarrades divulgatives i activitats culturals”.
Així, la Setmana Pedagògica s’iniciarà el dimarts 8 d’abril amb el Premi Pablo Corbellas de Reconeixement Acadèmic a l’estudiantat del Centre Educatiu La Milagrosa al Centre Cultural Caixa Ontinyent. De vesprada, el Campus Universitari acollirà la primera mostra de Projectes d’Innovació Educativa, que continuarà el dimecres 9 amb la participació de més centres escolars. Aquestes mostres permetran conéixer de primera mà les noves iniciatives i metodologies que estan aplicant els centres educatius de la ciutat per a fomentar l’aprenentatge actiu i les competències del segle XXI.
El dijous 10 serà una jornada destacada amb la cursa universitària al Campus d’Ontinyent, i la celebració del III Congrés de Ciència Jove, organitzat pels departaments de Biologia i Geologia dels instituts l’Estació, Jaume I i Pou Clar. Ja a la nit, el Teatre Echegaray serà l’escenari del Concert per la Pau, interpretat per l’orquestra i cor del Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis, una proposta que combina música i valors per a sensibilitzar sobre la importància de la convivència i la solidaritat.
Divendres 11, el Recinte Firal acollirà la IX Fira de l’Estudiantat, un esdeveniment que informarà de fins a 28 propostes educatives, pensat per a orientar els joves en el seu futur acadèmic i professional, amb la presència de centres educatius, universitats i empreses que oferiran informació i assessorament. Dissabte 12, el Museu Tèxtil serà la seu de les Jornades Educatives Acompanyant Processos, una activitat coordinada per la regidoria d’Educació i el CEFIRE, plantejada com un espai de reflexió per a docents d’infantil i primària, que inclourà diverses ponències sobre qüestions com la literatura en la infància o l’estimulació del llenguatge, entre d’altres.
El cap de setmana inclourà també una proposta cultural per a les famílies amb el Teatre Musical “BUH!” el diumenge 13 a la Sala Gomis. Ja el dilluns 14, la divulgadora científica Marta Ruiperez Alonso impartirà una xarrada amb entrada lliure en la Sala Gomis sobre “El cervell i l’addicció a les pantalles”, una temàtica de gran rellevància per a pares i mares preocupats per l’impacte de les noves tecnologies en la salut mental dels infants i adolescents. Dimarts 15 d’abril, la ciència i l’humor es combinaran als Monòlegs Científics de Big Van Ciència, on els assistents podran aprendre conceptes científics de manera amena i divertida. Per a tancar la Setmana Pedagògica, el dimecres 16 es farà una Cursa Solidària a l’IES L’Estació.
Ferran Gandia ha convidat a tot el món vinculat a l’educació a participar en una setmana d’activitats “que suposa un complet espai d’aprenentatge inclòs en el nostre projecte de Ciutat Educadora. Animem tothom a implicar-se i gaudir de totes les activitats, perquè l’educació és una tasca col·lectiva que ens implica a totes i tots”, concloïa.