Les obres de reforma i ampliació executades per l’Ajuntament d’Ontinyent al Col·legi Públic Martínez Valls, que han suposat una inversió de 3 milions d’euros a càrrec del Pla Edificant, es troben ja a la seua recta final. L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, que visitava aquest dimarts l’actuació acompanyat dels regidors de Territori, Òscar Borrell, i d’Educació, Ferran Gandia, la direcció del centre i responsables de l’obra, confirmava davant els mitjans de comunicació que està previst recepcionar les obres el pròxim 7 de maig.
L’alcalde recordava que l’obra va patir una aturada per l’abandonament de l’anterior empresa adjudicatària (VAINSA), una situació que altres municipis que tenien obres adjudicades a aquesta empresa encara estan afrontant, fins al punt que “nosaltres estem acabant l’obra, i altres localitats que van tenir el mateix problema estan ara reiniciant les seues”. Jorge Rodríguez remarcava en aquest sentit que “gràcies a les gestions del govern d’Ontinyent i a la predisposició de l’empresa ATG, vam poder continuar l’obra a través d’una cessió de contracte. Hui podem dir que el 7 de maig recepcionarem aquestes obres i que, a partir d’eixe moment, treballarem per garantir l’equipament necessari amb la Generalitat Valenciana, perquè en setembre es puguen iniciar les classes amb normalitat”, destacava.
Helios Gisbert, arquitecte de l’obra, explicava que l’actuació permet la creació de nous espais, com una ampliació per a infantil amb noves aules, gimnàs cobert, nous patis i zones d’ombra. També s’ha procedit a la renovació integral d’instal·lacions elèctriques, incorporació de sistemes de renovació d’aire amb filtres anti-Covid, calefacció i millora de fusteries i aïllaments.
Gisbert afegia que l’actuació ha estat dissenyada no sols per resoldre problemes estructurals, sinó també per adaptar el centre a les necessitats educatives actuals i futures, exposant que “hem incorporat una ampliació infantil de dues aules per donar cabuda al cicle de dos anys d’infantil i poder completar el programa de l’edifici infantil. També s’han creat connexions cobertes amb l’edifici de primària per millorar l’accés al menjador, un porxe cobert exterior per a infantil i espais d’extensió d’aules per a activitats didàctiques. Aquesta reforma permetrà que l’alumnat dispose d’un entorn més funcional i adaptat als nous requisits educatius”, detallava.
Des d’ATG Desarrollos, el seu gerent, Josep Tormo, subratllava la intensitat del treball fet, explicant que “queden uns 15 dies per a finalitzar els detalls d’instal·lacions, però el gros de l’obra ja està completat. Hem posat molta voluntat i esforç per acabar en temps i forma, i ja és una realitat”. L’empresa ha treballat en la millora de l’accessibilitat i seguretat, amb la renovació de baranes, banys adaptats i millores en la il·luminació per garantir un ambient més confortable per a alumnat i professorat. Finalment, el director del centre, Rafa Alonso, es mostrava emocionat per la proximitat de la finalització de les obres, recordant que “fa ara un any se’ns comunicava que es reprenia l’obra i ara el canvi és espectacular. El col·legi està renovat i adaptat a les necessitats actuals, és com un edifici nou i estem molt contents amb el resultat”, manifestava.
Jorge Rodríguez afegia que “amb els 3 milions invertits ací, els 4 milions en el CEIP Bonavista, altres 3 milions en el CEIP Vicente Gironés, prop de 17 milions en l’IES L’Estació, i al voltant de 2 milions en la resta de centres, estem completant un cicle d’inversions històric en educació”, amb l’execució del Pla Edificant “en el que la mateixa Conselleria ens ha destacat com un ajuntament modèlic pel que fa a la seua execució, i això no seria possible sense la tasca del regidor de Territori, del regidor d’Educació, de tot l’equip tècnic de l’Ajuntament i sense la predisposició d’empreses com ATG, que ens ha demostrat la seua capacitat i la seua professionalitat al llarg de tot aquest temps de treball”, finalitzava.