Més de 1.000 alumnes visiten les noves instal·lacions de AITEX des de principi d’any

AITEX tanca el curs escolar amb unes xifres molt bones: més de 1000 alumnes han visitat AITEX des que les visites escolars a les noves instal·lacions van donar principi al febrer d’enguany. Han vingut alumnes i professors de centres escolars d’Alcoi, Cocentaina, Muro d’Alcoi, Bocairent i Ontinyent, però també d’altres localitats com Canals, Crevillent, La Pobla del Duc, Múrcia i fins i tot de València i Terrassa.


Un total de 45 visites en les quals AITEX ha rebut a alumnes de primària, ESO i batxiller. També d’una gran varietat de cicles formatius: indústries gràfiques, operacions de laboratori, administració i finances i gestió administrativa, farmàcia i parafarmàcia, informàtica, confecció i moda, patronatge i moda, vestuari a mesura i espectacles. D’altra banda, han vingut alumnes de graus i màsters més especialitzats com el d’enginyeria tèxtil.


AITEX va plantejar tres opcions a triar: en primer lloc, una visita per les instal·lacions del centre. En segon lloc, una visita amb taller, tenint dues opcions a triar: un de cosmètica i un altre de teixits intel·ligents. I, en tercer lloc, una visita amb fuita room virtual.

EL FOCUS EN LA FORMACIÓ CIENTÍFICA AMB UNA FUITA ROOM VIRTUAL


Durant aquest curs escolar, AITEX ha oferit als centres educatius de les comarques una nova alternativa per a completar la visita a AITEX. Es tracta d’una fuita room virtual dirigit als estudiants de 1r i 2n de batxillerat de la branca científica.
L’escenari que es planteja als estudiants és el robatori d’un material revolucionari en la seu de AITEX, enigma que ha de ser resolt per a poder eixir de les seues instal·lacions. Per a això, els participants han de recórrer sis pantalles que representen alguns dels laboratoris amb els quals compta AITEX en la seua seu a la recerca de pistes per a descobrir qui ha sigut el culpable. Durant la fuita room hauran de resoldre diferents desafiaments que se’ls plantegen tant de coneixements físics i químics com de lògica i enginy.


Aquesta activitat ofereix als participants una experiència educativa i lúdica, en la qual els alumnes han de resoldre una sèrie de reptes i enigmes relacionats amb la química i amb el sector tèxtil. La finalitat d’aquest desafiament és encuriosir i l’interés per aquestes disciplines, mostrant de manera pràctica i atractiva les oportunitats i aplicacions que ofereixen.

III EDICIÓ DEL CAMPUS CIENTÍFIC AITEX


AITEX ha finalitzat la tercera edició del Campus Científic, una acció emmarcada dins de la dinamització del territori que té l’objectiu de fomentar el sector tèxtil i cosmètic entre xiquets i xiquetes. Un total de 30 alumnes de 3r i 4t de l’ESO, amb els millors expedients acadèmics, han gaudit d’una setmana d’aprenentatges en el centre tecnològic i d’innovació. Es tracta també de la primera edició que es realitza en la nova seu de AITEX.
Els estudiants que han assistit al Campus Científic venien dels següents centres educatius: José Arnauda, La Salle, IES Andreu Sempere, Salesians Sant Vicent Ferrer i Salesians Joan XXIII d’Alcoi. IES Jaume I, San José i la Concepció d’Ontinyent, IES Serra de Mariola de Muro, IES Pare Arques de Cocentaina i l’IES Vermellar de l’Olleria.


La majoria d’aquests estudiants estan en el moment de pensar en futures eixides professionals i a triar quins estudis emprendran. El Campus Científic AITEX els ha brindat l’oportunitat de provar, de primera mà, com és el treball en laboratoris i en plantes experimentals. “Venia amb una idea molt clara, ser mèdic i gràcies al Campus Científic, crec que estudiaré microbiologia.”


Els alumnes becats han fet cultius en superfície en microbiologia, assajos d’olor, brutícia i neteja de tapisseries d’automoció. Han aprés sobre formulació i encapsulació de productes cosmètics, reciclatge mecànic i sobre tintura en sòlid i en làser. Han dissenyat un separador de llibres amb els seus noms estampats en làser, han customizat unes bosses amb tèxtils intel·ligents incorporats i han creat figures de biomaterials, és a dir, nous materials a partir de residus vegetals, restes de café i d’alvocat.


El Campus Científic AITEX té com a objectiu secundar i incentivar als joves a estudiar titulacions cientificotècniques amb aplicacions en els sectors del tèxtil i la cosmètica. També cal transmetre tota l’experiència científica dels experts investigadors que conformen el centre, proposant problemes dels camps de la investigació i la innovació perquè proposen una solució.