fbpx

Societat

Més notícies

Les sirenes deixen de sonar pel Dia Mundial de l’Espectre Autista

Aquesta nit a les 20.00 hores no s’escoltaran als carrers de la ciutat les sirenes dels cotxes de policia o ambulàncies. I ho faran per una bona causa. Hui, dia 2 d’abril, és el Dia Mundial del Trastorn de l’Espectre Autista, i amb aquest gest, l’Ajuntament d’Ontinyent explicava que volen visibilitzar la seua realitat.

A més, des d’Inclou-Tea, l’Associació per a l’Educació i Inclusió de Persones en l’Espectre Autista de la Vall d’Albaida, animaven a la ciutadania a penjar hui en els seus balcons o finestres el dibuix de la peça d’un puzzle blau, el  seu símbol identificatiu.

Un espai d’hostaleria en el Museu Tèxtil

Crear un museu viu, un espai dinàmic i aprofitar l’oportunitat que planteja la seua instal·lació com a motor d’atracció turística a la ciutat sempre han sigut objectius que han planejat entorn de la
creació del Museu del Tèxtil Valencià. Ho van ser en el moment de la seua arrencada, fa ara just vint anys, i el continuen sent quan les obres ja estan en marxa, avançant en la seua primera fase de consolidació de l’estructura de l’edifici i amb la mirada posada en la segona fase de les obres.

Comença la compra de les cases de la Cantereria

El compromís de comprar les cases de la zona inundable de la Cantereria s’estan començant a materialitzar en fets. Aquesta mateixa setmana, la Junta de Govern Local aprovava la primera oferta de venda a favor de l’Ajuntament, d’un dels immobles de la Cantereria. Es tracta de la primera compravenda, però segons expliquen des del Govern d’Ontinyent, “ja hi ha set més que compten amb el beneplàcit del departament de contractacions, mancant que els propietaris aporten certa documentació requerida”.

Demanen un anell ciclista dins d’Ontinyent

Ontinyent és una ciutat amb un trànsit intens en les grans vies, sobretot en hores punta. Així ho entén el col·lectiu d’usuaris de la bicicleta ‘Ontinyent en bici’. Com expliquen “sense una xarxa ciclista per les principals avingudes i carrers com Ramón y Cajal, Dos de Maig i el Tirador és molt complicat desplaçar-se en bici amb l’augment diàriament del trànsit dels cotxes. S’ha de crear un anell intern per a fomentar l’ús de la bicicleta a Ontinyent i abans de la implantació de les bicicletes públiques”.

Amb aquesta intenció el col·lectiu va presentar el projecte a Ontinyent Participa i va guanyar amb el suport del vot ciutadà.

Els Berberiscos seran imatge de la Loteria

El centenari de la Comparsa de Moros Berberiscos serà imatge del sorteig de la Loteria Nacional del pròxim 22 de febrer, coincidint amb la celebració del Mig Any Fester. “És un assoliment molt important, no només per a la comparsa, sinó també per a la festa dels Moros i Cristians i per a Ontinyent en general” expliquen des de la comparsa.

I és que aconseguir que el logo del centenari dels Moros Berberiscos siga la imatge de més de 10 milions de décims, no ha sigut gens fàcil. El procés per aquest començava fa més de dos anys, quan, assessorats per l’administració de loteria núm.2 d’Ontinyent, es van dirigir a Loterías y Apuestas del Estado.

Ver más

error: