fbpx

Societat

Més notícies

Les sirenes deixen de sonar pel Dia Mundial de l’Espectre Autista

Aquesta nit a les 20.00 hores no s’escoltaran als carrers de la ciutat les sirenes dels cotxes de policia o ambulàncies. I ho faran per una bona causa. Hui, dia 2 d’abril, és el Dia Mundial del Trastorn de l’Espectre Autista, i amb aquest gest, l’Ajuntament d’Ontinyent explicava que volen visibilitzar la seua realitat.

A més, des d’Inclou-Tea, l’Associació per a l’Educació i Inclusió de Persones en l’Espectre Autista de la Vall d’Albaida, animaven a la ciutadania a penjar hui en els seus balcons o finestres el dibuix de la peça d’un puzzle blau, el  seu símbol identificatiu.

Un espai d’hostaleria en el Museu Tèxtil

Crear un museu viu, un espai dinàmic i aprofitar l’oportunitat que planteja la seua instal·lació com a motor d’atracció turística a la ciutat sempre han sigut objectius que han planejat entorn de la
creació del Museu del Tèxtil Valencià. Ho van ser en el moment de la seua arrencada, fa ara just vint anys, i el continuen sent quan les obres ja estan en marxa, avançant en la seua primera fase de consolidació de l’estructura de l’edifici i amb la mirada posada en la segona fase de les obres.

Comença la compra de les cases de la Cantereria

El compromís de comprar les cases de la zona inundable de la Cantereria s’estan començant a materialitzar en fets. Aquesta mateixa setmana, la Junta de Govern Local aprovava la primera oferta de venda a favor de l’Ajuntament, d’un dels immobles de la Cantereria. Es tracta de la primera compravenda, però segons expliquen des del Govern d’Ontinyent, “ja hi ha set més que compten amb el beneplàcit del departament de contractacions, mancant que els propietaris aporten certa documentació requerida”.

Demanen un anell ciclista dins d’Ontinyent

Ontinyent és una ciutat amb un trànsit intens en les grans vies, sobretot en hores punta. Així ho entén el col·lectiu d’usuaris de la bicicleta ‘Ontinyent en bici’. Com expliquen “sense una xarxa ciclista per les principals avingudes i carrers com Ramón y Cajal, Dos de Maig i el Tirador és molt complicat desplaçar-se en bici amb l’augment diàriament del trànsit dels cotxes. S’ha de crear un anell intern per a fomentar l’ús de la bicicleta a Ontinyent i abans de la implantació de les bicicletes públiques”.

Amb aquesta intenció el col·lectiu va presentar el projecte a Ontinyent Participa i va guanyar amb el suport del vot ciutadà.

Els Berberiscos seran imatge de la Loteria

El centenari de la Comparsa de Moros Berberiscos serà imatge del sorteig de la Loteria Nacional del pròxim 22 de febrer, coincidint amb la celebració del Mig Any Fester. “És un assoliment molt important, no només per a la comparsa, sinó també per a la festa dels Moros i Cristians i per a Ontinyent en general” expliquen des de la comparsa.

I és que aconseguir que el logo del centenari dels Moros Berberiscos siga la imatge de més de 10 milions de décims, no ha sigut gens fàcil. El procés per aquest començava fa més de dos anys, quan, assessorats per l’administració de loteria núm.2 d’Ontinyent, es van dirigir a Loterías y Apuestas del Estado.

Ontinyent prepara la seua marca com a Ciutat Gastronòmica

No és una simple declaració d’intencions futures. Ni un objectiu eteri a llarg termini. Es tracta, per contra, d’un projecte concret, tangible i, el més important, dotat amb una partida pressupostària de rellevància per a aquest any 2020 i amb voluntat política de continuïtat en el temps.

Ontinyent s’ha posat a la feina per a treballar la seua pròpia marca com a Ciutat Gastronòmica. Ho ha fet de la mà d’un grup d’empresaris hostalers agrupats en AHVAL i amb el vistiplau del govern municipal.

L’associació feminista ‘Gira-sols Morats’ presenta el seu projecte

L’associació feminista ‘Gira-sols Morats’ ha presentat el seu projecte a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix. Diverses membres del recentment constituït col·lectiu es reunien amb els representants municipals per tal de presentar els seus objectius i proposta d’activitats, que contempla l’organització de tallers, xerrades i fòrums de debat.

L’il·lustrador Albert Quiñones dissenyarà el Cartell de Festes

Albert Quiñones Borredà és el dissenyador local que s’encarregarà de donar forma al Cartell de les Festes de Moros i Cristians de 2020. L’encàrrec s’ha fet per part de l’Ajuntament d’Ontinyent, a proposta de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia.

Es tracta d’un il·lustrador i dissenyador gràfic i tèxtil. Un jove fester ontinyentí, que ja des de menut sent fascinació per dibuixar. Als huit anys rep les seues primeres classes de dibuix de la mà del seu tio, el pintor ontinyentí Juan Montés.

‘Insurrecte’, el nou treball del cantautor Andreu Valor

Aquest és el seu vuité treball discogràfic del cantautor contestà el qual veurà la llum a febrer de 2020. Segons afirma Andreu, “és un treball diferent i experimental. Hem hagut de beure de noves tendències sonores i estem il·lusionats amb el resultat. Per aconseguir arribar fins on hem imaginat, hem obert un projecte de micro-mecenatge perquè la gent que sempre ens ha seguit ens ajude a fer-lo possible”.

Activitats per a les vacances de Nadal en l’Espai Jove

L’Ajuntament d’Ontinyent a través de la Regidoria de Joventut ha presentat el seu “Nadal Jove”, una oferta d’oci cultural per a aquestes vacances. Des del passat dia 26  i fins al 3 de gener s’han programat, en l’Espai Jove, una sèrie d’activitats acompanyades de serveis de wifi gratuïta, lectura i jocs de taula.

El regidor de Joventut, Jordi Vallés, explicava que “sempre tenim en compte les opinions i suggeriments dels i les joves

Ultimen un habitatge per a malalts mentals

Ja s’estan ultimant els treballs de rehabilitació i adequació d’una casa de propietat municipal, ubicada en el Poble Nou, i que podran habitar, a partir del pròxim any, fins a 5 persones amb malalties mentals. Com explicava Vicent Sanchis, president d’ADIEM, la passada setmana, “es tracta d’un habitatge satèl·lit, on viuran persones amb malaltia mental que poden valdre’s per si mateixes i el seu seguiment psicològic es farà des del CRIS”. Una demanda històrica del col·lectiu feta realitat, “gràcies a l’Ajuntament d’Ontinyent”.

Nous vestits per als patges dels Reis d’Orient

‘Ontinyent Il·lusiona’, la campanya nadalenca impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent amb la col·laboració de diverses associacions i entitats locals, acomiadarà l’any 2019 amb tot un seguit d’activitats. Una de les més destacades serà aquest divendres 27 de desembre, quan tindrà lloc el ‘Cap d’any infantil’ a la plaça Sant Domingo, que es farà coincidir amb la presentació dels nous vestits dels patges dels Reis d’Orient.

En concret, la jornada del divendres 27 començarà a les 17.30 h a la plaça Sant Domingo amb la xocolatada i mona per a berenar les xiquetes i xiquets. Serà a les 18.00 h, quan la Colla de Campaners farà sonar les ’12 campanades infantils’.

Un programa per combatre la soledat dels majors

L’Ajuntament d’Ontinyent posarà en marxa el pròxim any, un programa de lluita contra la soledat no desitjada de les persones majors.

Segons ha explicat l’alcalde, Jorge Rodríguez, “hi ha un grup de persones majors que ens preocupa, perquè l’accés a elles és més complex, a diferència d’aquelles que tenen autonomia i habilitats socials, i volem saber quines necessitats tenen, informar- les sobre els programes municipals que existeixen i crear noves línies d’ajuda si escau, quan coneguem la seua situació”.

Una expedició per previndre la principal causa de ceguera mundial

Quan a Javier Cantó, gerent de Claravisión, li va proposar el cirugià Jaime Javaloy una nova expedició al Txad, Àfrica Central, no va poder rebutjar-ho. Així que va agafar el seu equipatge i es va posar rumb a aquesta zona per oferir la seua ajuda a qui més ho necessiten.
L’objectiu d’aquesta nova expedició va ser “operar al màxim nombre de persones amb cataractes, una de les principals causes de ceguera mundial”, diu Javier. I 200 van ser les persones que es van intervenir en el centre Bebedila Hospital San Joseph per un equip format per oculistes, optometristes i infermeres.

‘Cavalls de llum’ per donar la benvinguda al Nadal

El Nadal ha arribat a la ciutat i s’oficialitzarà aquesta vesprada, amb un espectacle inaugural i l’encensa oficial de l’arbre, perquè oficiosament ja està encés des de finals de novembre. ‘Cavalls de llum’ és el nom d’aquesta actuació de carrer, a càrrec de la companyia Maracaibo Teatre, que partirà hui des de la Plaça Major, a les 19.30 hores.

La 6a Mostra de Cinema de Medi Ambient es consolida a la ciutat

En un món amb reptes mediambientals urgents, el cinema té la capacitat d’informar, conscienciar, emocionar i divulgar. Això és el que es farà en la 6a Mostra de Cinema de Medi Ambient d’Ontinyent (MOCMAO), organitzada per la Colla Ecologista l’Arrel, el cine club Utiye i Caixa Ontinyent. Segons expliquen els organitzadors, “la finalitat és oferir al públic escolar i públic en general documentals, pel·lícules i activitats que ajuden a reflexionar sobre la temàtica ambiental, no sols del nostre poble, sinó del planeta en general”.

La Mostra de Cinema, que se celebrarà del 13 al 22 de desembre.

Santiago Prieto: “com a cuiner, ara torne a gaudir”

Quan tenia 9 anys, Santiago Prieto va començar a ajudar a la seua mare en la cuina del bar Toni. Amb 13 es va incorporar de seguit al negoci familiar i des d’aleshores no ha parat de treballar. Ara, junt amb el seu germà Ximo, al capdavant dels restaurants La Cuina i Sents.

Després d’uns anys caòtics, el xef de l’únic restaurant amb Estrella Michelin d’Ontinyent i comarca, torna a tindre temps per a fer el que més li agrada: cuinar, tractar el producte, tindre una relació directa amb els proveïdors i crear. I també per a estar més temps amb els seus, pilar fonamental d’aquest apassionat del producte local

La Puríssima recorrerà els carrers en el seu dia

El dia gran de les festes en honor a la patrona de la ciutat, la Puríssima Concepció, ha arribat. Els actes festius, que començaven el passat 23 de novembre, amb la imposició de les medalles i la benedicció als Angelets de 2019, continuaran aquesta vesprada amb la processó de la Puríssima. Des de les 5.00 hores de hui, el matí ha estat ple d’actes religiosos. Les festivitats continuaran a partir de les 17.30 hores.

La Puríssima, protagonista del cap de setmana

Com bé anunciaven els Angelets, el passat cap de setmana, les festes en honor a la patrona d’Ontinyent, la Puríssima Concepció, ja han arribat a la ciutat.

Les celebracions començaven hui a les 8.00 hores, a l’Església de Santa Maria, amb la Missa sabatina, davant de la imatge de la Puríssima. A les 10.00 hores continuaran amb la Missa d’Infants i la consagració a la patrona de totes les xiquetes i xiquetes de la ciutat. A continuació, tindrà lloc el tradicional esmorzar infantil, organitzat al centre parroquial pel Moviment Juvenil Santa Maria.

Ver más