“Ontinyent contra el foc” inicia la vigilància de les serres del terme en període estival

“Ontinyent contra el foc”, el programa de voluntariat de vigilància forestal impulsat per l’Ajuntament d’Ontinyent, torna a estar en marxa des d’aquest divendres 7 de juny de 24 i fins al 8 de setembre, podent ampliar-se en cas d’existir risc elevat d’incendi.

La regidora de Sostenibilitat, S. Gandia, participava aquest dijous en el mirador de Sant Rafel de l’acte de presentació de la campanya d’enguany. Gandia, que acudia acompanyada per tècniques del departament de Medi Ambient, tenia paraules de benvinguda i agraïment “per a totes les persones que s’impliquen en la cura i protecció de l’entorn natural del terme en aquests mesos d’estiu, als quals les altes temperatures i la sequera fan augmentar el risc d’incendi, i fa especialment important la tasca del voluntariat”.

S. Gandia incidia en valorar “l’esforç de les persones participants d’altres anys que tornen, i també les ganes i la voluntat de les que comencen de nou”, i recordava que les persones interessades encara poden inscriure’s en el programa a través de la web municipal www.ontinyent.es a l’apartat Ajuntament-Àrees-Medi Ambient, on es troba el full d’inscripció a emplenar i enviar a ontinyentcontraelfoc@hotmail.com.

Com cada any, els voluntaris i voluntàries compten amb facilitats i incentius com ara la cessió d’un vehicle tot terreny; dietes per als qui superen una quantitat d’hores de vigilància; cessió de telèfons mòbils i equipament; o l’obsequi de samarretes amb el logotip de la campanya. Participar, a més, comporta una assegurança d’accidents que cobreix l’Ajuntament, i no es requereix més temps que el que cadascú puga oferir. Els menors d’edat poden participar comptant amb una autorització de pare, mare o tutor/a.