Tres cicles formatius nous i una aula de dos anys per a la Milagrosa

Setembre de 2024 començarà un nou curs i ho farà amb algunes novetats. Les que ja s’han pogut confirmar, fins al moment, inclouen tres cicles formatius més i una aula de dos anys.

Uns recursos educatius que completen les ofertes formatives de dos dels instituts de la ciutat: l’IES Pou Clar i l’IES l’Estació i del col·legi La Milagrosa, amb la posada en marxa d’una aula de dos anys.

Així, l’IES Pou Clar amplia l’oferta de formació professional el pròxim curs amb dos nous cicles formatius. D’una banda, s’implanta un nou cicle d’FP Bàsic en Reforma i manteniment d’edificis, dins de la família d’Edificació i obra civil.


L’altre cicle nou per al pròxim curs en l’IES Pou Clar és de la família professional de Serveis Socioculturals i a la comunitat. Es tracta del Grau Mitjà d’Atenció a Persones en Situació de Dependència en modalitat semipresencial.

El gran avantatge és que aquest tipus de formació permet combinar els estudis amb altres responsabilitats laborals o personals, formant-se des de casa i al teu ritme juntament amb tutories presencials i en línia.

A més a més, la Generalitat Valenciana li ha concedit a l’IES l’Estació, per al pròxim curs, el cicle formatiu de Gestió Administrativa, en modalitat semipresencial.

Com expliquen des d’aquest institut ontinyentí: “Era una demanda perquè aquesta opció semipresencial no està implantada en un radi de més de 60 km. Ara, amb la nova llei d’FP on poden acreditar experiència laboral suposa una oportunitat per a traure’s un títol per a aquelles persones que així ho acrediten, per la qual cosa amb pocs mòduls en semipresencial podran obtindre el títol”.

El col·legi La Milagrosa començarà setembre amb una gran novetat: la posada en marxa d’una aula de dos anys. Des d’aquest col·legi ontinyentí expliquen que “fa diversos anys que estàvem intentant-lo, però els requisits són molt exigents, molt similars a un ús hospitalari, perquè els alumnes tindran dos anys”.

Així, en aquests moments el col·legi es troba en obres, de manera que s’està donant forma a la futura aula, que tindrà com a pati “el claustre del col·legi”.
Aquesta iniciativa resulta d’especial interés per a aquest centre educatiu perquè “és una manera d’assegurar la pedrera per a tres anys, perquè el més habitual és que l’alumnat es quede en el mateix centre on es matricula als dos anys i ara teníem aquesta manca”, afigen.


Quan aquesta aula entre en marxa, tan sols hi haurà dos col·legis a Ontinyent que no compten amb aquesta aula: San José i Pureza de María, ja que la resta de col·legis ja compten amb aquesta oferta educativa.