L’Associació de Donants de Sang compleix 60 anys amb 800 litres anuals

“Ontinyent continua sent una referència en la donació de sang a la Comunitat i a Espanya, ja que és una de les cinc entitats més antigues. Els nostres índexs de donacions continuen estant per damunt de qualsevol mitjana”. Així ho afirma Jesús Bordera, president de l’Associació de Donants de Sang Sant Vicent de Paul d’Ontinyent, una entitat que enguany compleix el seu 60 aniversari i que continua sent un model i referència en l’àmbit de les donacions.

Cal referir-se a les dades per sustentar l’afirmació. L’associació està darrere d’un calendari de donacions amb 23 cites per a aquest any 2024 que es fan al centre de salut del Barranquet. Però, a més, col·labora amb altres programades per entitats com la Universitat, els col·legis diocesans o la Societat Unió Artística Musical, entre d’altres. Els guarismes donen una mitjana anual que oscil·la entre les 1.800 i 1.900 donacions. En litres de plasma: més de 800 litros cada any. La xifra d’associats, prop de 3.500 la situen també al top de l’associacionisme local.

La transcendència d’aquesta ciutat a la història de la donació de sang s’ha consolidat en aquestes sis dècades. L’enyorat Paco Borrás (president durant dècades) va ser un dels impulsors del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana. Els seus equips mòbils tenen a la capital de la Vall d’Albaida punt de parada obligada, almenys dues vegades al mes. “Ontinyent sempre ha demostrat el caràcter solidari. I, ara, fins i tot podem exhibir amb orgull que molts dels nostres associats són gent que ha vingut del Marroc, Hongria, Bulgària, Perú, Colòmbia… i que s’ha sumat a aquesta actitud altruista que ens converteix en una referència a la Comunitat ”, conclou Jesús Bordera.