José Rafael Penadés, nomenat membre de la Royal Society britànica

L’investigador d’Agullent i resident durant gran part de la seua vida a Ontinyent, José Rafael Penadés Casanova, ha estat nomenat aquest dijous 16 de maig fellow de la Royal Society britànica. Aquesta societat científica, la més antiga del món, fundada el 1660, distingeix com a membres els investigadors més destacats a nivell internacional en diferents àmbits de la ciència, en reconeixement a la seua brillant tasca investigadora.

El catedràtic José R. Penadés Casanova és l’actual director del Centre for Bacterial Resistance Biology de l’Imperial College London i professor investigador de la Universitat CEU Cardenal Herrera de València, on va iniciar la seua trajectòria acadèmica i científica.

José R. Penadés Casanova és doctor a Veterinària. Va iniciar la seua trajectòria acadèmica al CEU de València, on va posar en marxa la primera llicenciatura a Veterinària de la Comunitat Valenciana. El 2013 es va traslladar al Regne Unit, per incorporar-se a l’Institute of Infection, Immunity and Inflammation de la University of Glasgow.

Entre les més destacades troballes científiques del professor Penadés hi ha la publicació, el 2018, d’una nova via de transferència d’informació genètica entre bacteris, anomenada “transducció lateral”, que se suma a les dues úniques vies conegudes fins ara: la transducció general i l’especialitzada.

“El títol de fellow of the Royal Society és una fita significativa a la meva carrera, un honor de prestigi internacional, atorgat a investigadors que han realitzat contribucions excel·lents als seus respectius camps. Aquest no és només un reconeixement al meu treball personal, sinó també al meu equip ia les institucions en què desenvolupo la meva tasca investigadora i amb què col·laboro”, ha assenyalat José Rafael Penadés Casanova.