El recorregut dels Alardos de juliol encara està en l’aire

El dilluns, en una reunió entre membres de la junta de govern i càrrecs de les Festes de 2024 es va sortejar l’ordre de les desfilades dels recuperats Alardos per al mes de juliol. Cal recordar que la desfilada de l’últim dissabte del mes de juny que coincideix en la nit de la Publicació queda reservada per a les comparses que enguany ostenten Capitanies, Ambaixada i Bandera. Per tant el dissabte 29 de juny eixiran al carrer, a la mitjanit, Mariners, Contrabandistes, Taifas i Abencerrajes. Ho faran desfilant pel Dos de Maig, des de la confluència amb Alcalde Paco Montés i Martínez Valls fins a la Plaça de la Concepció.

Per als dissabtes de juliol, segons es va fer un sorteig i l’ordre va quedar així:

Dissabte 6 de juliol desfilarien les comparses de Cides, Berberiscos, Kábilas, Moros Marinos i Mossàrabs.

Dissabte 13 de juliol ho farien Bucaneros, Estudiants, Cruzados, Fontanos i Saudites.

Dissabte 20 de juliol seria el torn de Gusmans, Llauradors, Chanos, Omeyas i Mudéjares.

Dissabte 27 de juliol tancarien les desfilades Arquers, Almogàvers, Asturs i Moros Espanyols.

Excepte els Benimerins, la resta de comparses van apostar per aquesta recuperació dels antics Alardos que comptarà amb una subvenció per part de la Societat de Festers superior als 800 euros per a cada comparsa.

Amb tot, està en l’aire el recorregut perquè s’està estudiant la possibilitat de donar alternatives al Dos de Maig en alguna de les desfilades. Els recorreguts estan per determinar a falta d’analitzar les propostes de recorregut que les comparses puguen traslladar a la junta de govern. En cas de no haver-hi propostes o que aquestes no siguen tècnicament viables segons informe policial, el recorregut serà l’habitual a través del Dos de Maig.