Indignació entre els veïns per l’incivisme amb les deposicions de mascotes

El probema, segons expliquen veïns del Carrer Dos de Maig, no és aïllat sino que ve repetint-se en més d’una ocasió. Asseguren que, per desgràcia, als últims dies s’ha repetit i encara que puguen sospitar d’algún responsable, aquest no ha estat identificat.

La situació és la següent. Pel matí, a l’hora d’obrir el seu negoci o transitar per una de les voreres del Dos de Maig es troben amb els “regals” que han deixat abans les mascotes d’algun propietari sense un mínim de civisme. Es dona la circumstància, agreujant, que aquestes restes orgàniques queden dipositades, i escampades, davant d’una carnisseria.

Es tracta d’una situació desagradable. Un problema higiènic i, a més, tal i com ha passat aquest matí, genera perill de caigudes, sobretot entre persones majors o de mobilitat reduïda.

Els veïns han traslladat la queixa a l’Ajuntament però, “ens han contestat que al llarg del dia de hui no vindrien a retirar-ho”, amb la conseqüent indignació que ha provocat la resposta entre els veïns que se senten perjudicats.

Existeix una ordenança municipal sobre protecció i tinença d’animals de companyia que fa responsables als propietaris sobre les deposicions dels seus animals en via pública. Les infraccions lleus regulades en l’article 83 de l’ordenança de neteja pública i manteniment urbà, entre les que es troba la no retirada de les deposicions d’animals per part dels seus propietaris, contempla multes d’entre 60 i 600 euros per als infractors.