Ontinyent incentiva l’obertura de comerços al barri històric subvencionant el 75% dels lloguers

L’Ajuntament d’Ontinyent posarà en marxa una convocatòria d’ajudes municipals a l’arrendament de naus i locals de nova activitat, que incidirà en donar suport a la implantació d’aquests en locals buits del centre històric.

La regidora de Promoció Econòmica, Natàlia Enguix, explicava que “es tracta d’unes ajudes que l’Ajuntament ofereix dins les accions del Govern d’Ontinyent per donar suport a l’activitat econòmica local.

En aquest cas, són ajudes que potencien especialment la implantació d’establiments en locals buits del centre històric i en la continuïtat d’activitats preexistents amb nous titulars per evitar el tancament i la proliferació de locals buits.

Així mateix, volem també dinamitzar l’activitat empresarial als polígons industrials de la ciutat, ajudant als nous emprenedors que inicien una activitat mitjançant el cofinançament dels costos de lloguer durant la fase inicial de funcionament de l’empresa”.

Així, segons s’exposa a les bases, publicades aquesta setmana al Butlletí Oficial de la Província de València, els locals situats al centre Històric poden tenir ajudes de fins al 75%; els situats als polígons industrials de fins al 50%; i els ubicats a la resta del nucli urbà de fins al 25%, en tots els casos amb un màxim de 2.000 euros per beneficiari.

La valoració per atorgar les ajudes també aportaran més punts la ubicació en el Centre Històric (50 punts), per damunt dels Polígons Industrials (30) i la resta del nucli urbà (20 punts). El termini per a presentar les sol·licituds serà de l’1 al 15 de juliol de 2024, les bases completes es podran consultar a la web municipal www.ontinyent.es a l’apartat ajuntament-àrees-promoció econòmica-subvencions, i les sol·licituds es podran presentar a través de la seu electrònica, també accessible des de la web municipal.

Natàlia Enguix recordava que dins d’aquesta línia per a empreses de nova activitat s’han atorgat als últims anys més de 30 ajudes per import global de prop de 30.000 euros, i recordava que les empreses que han treballat des d’anys anteriors tenen al seu abast altres ajudes com les bonificacions de l’IBI per crear llocs de treball indefinits; les ajudes per a l’elaboració de catàlegs i la participació en fires “així com altres possibilitats de les quals es poden informar el departament de Promoció Econòmica”, recordava.