La importància de tindre una pàgina web professional per al teu negoci

El món ha canviat molt en els últims anys, mostrant una clara tendència a la digitalització, i és que cada vegada són més els particulars que utilitzen Internet per a les seues tasques quotidianes, la qual cosa ha fet que es genere un profund desenvolupament que ens espenta a dissenyar una pàgina web professional per al nostre negoci, independentment de la seua tipologia. Això és cada vegada més fàcil i accessible gràcies a les últimes tecnologies, però abans de parlar d’això, valorarem les raons per les quals val la pena invertir en una web empresarial.

Per què és tan important tindre una pàgina web corporativa per al teu negoci
En molt pocs anys, la societat ha canviat la forma en la qual busca la informació i opinions de tercers en relació amb qualsevol classe de producte o servei que puguen necessitar. Internet s’ha convertit en l’eix indiscutible d’aquests processos, fins al punt que, un elevat percentatge de la població, no adquireix productes o serveis si no ha buscat abans per internet la informació que necessita per a aclarir els seus dubtes i valorar què és el que realment necessita.


Això ha fet que les empreses siguen cada vegada més conscients de la importància de figurar en la xarxa, però no sols això, sinó que també han d’aconseguir un bon posicionament, de manera que aconseguisquen generar una imatge més professional enfront del client final.


Cada vegada tenim més clar que, si una empresa no està en Internet, és pràcticament com si no existira, ja que ha de centrar la seua estratègia per a atraure l’atenció dels clients mitjançant el boca a boca i la publicitat tradicional, la qual cosa suposa una despesa econòmica elevada, i alhora, li fa perdre grans oportunitats per a desenvolupar-se, i fins i tot subsistir en aquesta selva empresarial cada vegada més agressiva.


Avantatges de tindre una web professional per al teu negoci
Tindre una pàgina web professional per a un negoci hui dia és una cosa essencial, però la veritat és que no es tracta tan sols d’una cosa necessària per a poder accedir a una major quantitat de potencials clients o leads, sinó que ofereix un conjunt d’avantatges molt importants per a l’empresa, entre les quals destacarem algunes de les principals:


• Millora la visibilitat: comentàvem en l’apartat anterior que, si una empresa no està en Internet, és pràcticament invisible, excepte per al vianant que passa enfront de les seues instal·lacions. No obstant això, en Internet podem desenvolupar la visibilitat de manera molt eficient.


• Posicionament: a més de la visibilitat de l’empresa, també desenvoluparem el posicionament en Internet, cosa que significa que es treballaran les paraules clau necessàries, amb l’objectiu que, en el moment en el qual un lead realitze una cerca, el nostre projecte en línia es trobe entre els primers resultats.


Major confiança: una empresa ben desenvolupada a través d’Internet, permet generar una imatge positiva en el seu entorn, afavorint així la sensació de major confiança i professionalitat.


Comunicació activa: podem implementar des de formularis de contacte fins a facilitar números de telèfon, adreces de correu electrònic o fins i tot un xat en directe, la qual cosa genera una major confiança en el client, ja que sap que en qualsevol moment podrà contactar amb nosaltres.


Fluïdesa en xarxes socials: les xarxes socials són elements indispensables per al desenvolupament de qualsevol classe de negoci, perquè, d’una banda, ofereix una imatge més professional i de confiança, mentre que per una altra, també permet controlar les opinions dels seus clients. Una xarxa social desatesa pot convertir-se en un forat fosc per al teu negoci, però si estàs al corrent dels canvis, et pot arribar a aportar grans beneficis.


Major accessibilitat: en treballar la imatge de l’empresa en Internet, s’aconsegueix arribar a tota mena de client, siga d’una zona o població molt específica, o fins i tot en l’àmbit internacional.


Disponible 24 hores: és molt habitual que les persones realitzen cerques sobre serveis o productes en hores fora de la jornada laboral, cosa que significa que el nostre negoci físic, el més probable és que estiga tancat en eixe moment. Això pot suposar la pèrdua del client, mentre que, si tenim un disseny web professional, podrà conéixer amb detall tot el que oferim i, d’aquesta manera, retindre-ho i evitar que es vaja a la competència. Si a més afegim una botiga en línia, podrem oferir els serveis de la nostra empresa cada dia de l’any a qualsevol hora, incloent-hi festius.


Millor actualització: tots els teus clients i leads, estaran sempre al dia de tot el que esdevé als productes o serveis que oferisques, incloent-hi des del preu, fins a altres aspectes com la publicació de noves solucions que puguen atraure l’interés al client final. Recorda que podràs dissenyar butlletins o catàlegs amb els quals mantindre informats als teus clients, generar la necessitat, i atraure el seu interés, per la qual cosa és una bona forma de fidelitzar-los.


Possibilitats d’expansió: un avantatge important d’estar en Internet, és que l’empresa tindrà moltes més possibilitats d’expandir el seu mercat, de manera que pot passar d’una localitat concreta, a treballar en àrees més àmplies, o fins i tot donar-se a conéixer internacionalment.


Major rendibilitat: dissenyar una pàgina web i pagar el seu manteniment mensual, és molt més barat que altres alternatives més tradicionals en matèria de publicitat i promoció del negoci, a més que arriba molt més lluny i aporta majors avantatges. Això significa que la conversió entre la inversió publicitària i l’obtenció de clients, resulta molt més rendible i s’amortitza més ràpidament.


Estudis de mercat: una pàgina web no sols permet arribar més lluny i atraure a una major quantitat de clients sinó que, a més, també emmagatzema una sèrie de paràmetres que podem consultar per a conéixer millor el comportament dels usuaris i el desenvolupament del mercat, la qual cosa facilita crear estratègies de negoci molt més eficients i amb un menor cost.


Completa personalització: tot negoci té una imatge que ho identifica, ja siga a través de logotips, mascotes, per la utilització de determinats colors, fonts de text o altres. Els clients associen aquests elements als valors de la teua marca, amb la qual cosa, podràs dissenyar un lloc web professional amb tot el que necessites per a guanyar en exclusivitat, i identificar a la teua empresa de manera clara.


Avantatge enfront de la competència: aquest avantatge no es basa tan sols en el millor posicionament de la teua pàgina web, sinó que també t’ajudarà a posar-se per davant d’empreses de la competència que encara no hagen treballat i desenvolupat adequadament la seua presència digital.


Recorda que l’objectiu no és tindre una pàgina en Internet, sinó que cal mantindre-la, realitzar un seguiment i gestionar-la de manera professional, ja que això és el que marcarà la diferència entre el teu negoci i la competència que ha decidit invertir en altres alternatives publicitàries.


Tindre una web és cada dia més fàcil
Tenim clar que la visibilitat comença a partir d’una bona estratègia en línia, i per a això és molt important disposar de lloc web corporatiu.


Hi ha molts empresaris i professionals que ho van deixant per a més endavant per inseguretat, o fins i tot per pensar que es tracta d’una inversió important, per la qual cosa prefereixen meditar-ho millor, però al final, això no arriba mai, amb el que estem perdent constantment oportunitats de treball que podríem aprofitar.


En l’actualitat, tindre una pàgina web professional és veritablement senzill, i el seu cost és molt baix. Si bé és cert que cal realitzar una primera inversió per a la confecció de la pàgina, a partir de llavors, el manteniment és un cost mínim, el qual es pot ajustar en funció del tipus de campanya que vulguem fer a través d’Internet.


Pensa que el disseny web dependrà principalment del tipus de negoci que tingues i de la imatge que vulgues generar enfront dels teus clients. Això vol dir que no és el mateix tindre una pàgina en la qual expliquem de manera concisa el nostre projecte, que si optem per tindre una altra molt més completa, amb un blog vinculat on compartim articles relacionats amb el que oferim, la qual cosa genera molta confiança al client, o fins i tot si volem tindre un catàleg de productes per a venda en línia, i en aquest cas el treball serà major i més complet.


Tot això no sols requereix el disseny inicial, sinó també d’una actualització constant, però a canvi, aporta grans beneficis, sempre que es treballe de manera professional, és a dir, deleguem en una empresa amb experiència i capacitació per a oferir-nos una pàgina web professional, ben posicionada i amb tot el contingut atractiu que necessitem. Recorda que fer aquest tipus de treballs per compte propi, no sol donar bons resultats, ja que és un camp que requereix coneixements, experiència i eines variades, sense els quals, podem crear una web que s’acabarà afonant en els cercadors.


Una altra raó per la qual les pàgines web són tan accessibles hui dia, es deu al fet que els preus dels servidors, dominis, certificats SSL i fins i tot la mateixa creació de la pàgina, s’han abaratit considerablement en els últims anys gràcies, entre altres, a l’augment de la demanda i eines de desenvolupament i control, i és que cada vegada són més les empreses i professionals que decideixen fer el pas i, en pocs mesos, descobreixen que invertir en una pàgina web, ha sigut la millor decisió que han pogut prendre en molts anys per a fomentar el creixement del seu negoci i augmentar les seues possibilitats de cara al futur.