Nit d’eufòria per la selecció… i només és la semifinal

Els estius de 2008, el de 2010 i el de 2012 se semblen molt a l’estiu de 2024. Tots ells tenen en comú un gran paper de la selecció espanyola de futbol en les Eurocopes i el Mundial que van acabar amb victòries i campionats per als de la Roja. I en cadascun dels estius es va repetir una celebració als carrers d’Ontinyent. Exactament com ahir dimarts per la nit amb la classificació d’Espanya per a la final del pròxim diumenge en aquesta Eurocopa 2024 que s’està celebrant a Alemanya.

Nit d'eufòria per la selecció... i només és la semifinal El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

Tant punt va acabar l’emocionant partit amb el triomf de 2-1 davant la França de Mbappé, va començar a escoltar-se el soroll pels carrers de la ciutat. A poc a poc la gent anava concentrant-se cap al punt neuràlgic de les celebracions esportives: la Plaça Concepció. Molts adolescents amb les seues motos i engalanats amb banderes i samarretes d’Espanya. També famílies que anaven amb els seus vehicles fent sonar els clàxons sense parar.

Nit d'eufòria per la selecció... i només és la semifinal El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

En pocs minuts la zona entre la glorieta dels Moros i Cristians que uneix Ramón y Cajal amb el Dos de Maig es va col·lapsar amb la gran quantitat de turismes i motos que circulaven cap a l’avinguda Sant Francesc per fer la volta a la font popularment anomenada del ‘pebetero’ i tornar cap a la Plaça de la Concepció. Crits, eufòria i seguretat amb aquesta selecció dels Nico Williams, Yamine Lamal, Rodrigo, Cucurella i companyia. Tot això només amb la classificació per a la final de Berlín. Ens podem imaginar el que pot passar el diumenge a la nit si Espanya es corona com la selecció amb més Eurocopes del continent perquè en sumaria 4 al seu historial.