Merescut reconeixement al metge Francisco Martínez Belda

El treball del desaparegut metge Francisco Martínez Belda durant vint-i-nou anys a la ciutat d’Ontinyent era reconegut aquest dissabte per la seua ciutat, que des d’ara disposa d’un espai amb el seu nom. L’alcalde, Jorge Rodríguez, presidia aquest dissabte l’acte que servia per a estrenar la denominació de la intersecció entre el carrer del Metge José Riera Roig i del carrer del Metge Rafael Rovira Tortosa (Nou Hospital General d’Ontinyent), des d’ara “glorieta del metge Francisco Martínez Belda”, per donar continuïtat als homenatges a les persones amb gran vocació de servei pel seu poble, els i les quals al segle passat van tenir cura de la salut dels ontinyentins i ontinyentines amb molta voluntat, tot i no tenir els actuals recursos.

En la seua intervenció, l’alcalde destacava que “En Francisco Belda va ser un metge enamorat dels seus pacients i per això, aquest espai que portarà el seu nom és molt significatiu: és el lloc d’entrada al Nou Hospital i és el lloc que d’una manera col·lectiva hem decidit retre homenatge als professionals sanitaris de la ciutat”.

Així, Rodríguez destacava que durant els anys que va exercir la medicina la gran ferramenta dels metges i les metgesses era la humanitat, “tractar a la gent en un moment complicat de la seua vida des de la màxima comprensió i des de la màxima estima. Amb aquest espai retem homenatge a un gran metge, però sobretot a una bona persona”.

Cèsar Belda, gran amic de Francisco Martínez, intervenia per valorar les qualitats de l’homenatjat, “una persona molt preparada que sempre coneixia els avanços i els últims remeis. També tenia una gran capacitat de treball i ull clínic. Tenia l’habilitat per curar als seus pacients i treballava amb molt d’amor, una qualitat molt difícil de trobar perquè sense perdre la serietat tenia una gran capacitat per transmetre empatia”, manifestava molt emocionat.

L’acte, que reunia desenes de familiars de Franscico Martínez Belda, així com regidores i regidors de la corporació municipal i del cronista oficial de la ciutat, comptava també amb la intervenció dels seus fills, Mª Amelia Martínez i Paco Martínez, qui donaven públicament les gràcies a l’Ajuntament i especialment a l’alcalde Jorge Rodríguez. Mª Amelia ressaltava que “m’encanta el lloc que se li ha dedicat.

Mon pare era un home discret i aquest espai ho és, i també perquè quan arribes a l’hospital el primer que et rep és aquesta redona i sents que ja has arribat, i trobes esperança a la malaltia que tens i mon pare també era això, portador d’esperança”. En la mateixa línia, Paco Martínez indicava que “aquest espai permetrà que mon pare no caiga mai en l’oblit. Sempre es va sentir d’Ontinyent” i recordava que era una bona persona “que sempre tenia un bon gest per a la gent. Una persona molt dedicada a la medicina”.