Alimentació Fuset abaixa la persiana, després de tres generacions

El pròxim 29 de juny l’establiment Alimentació Fuset, en el carrer Sant Antoni, abaixarà la persiana. Com explica el seu propietari i cara visible, Vicent Fuset, “aquest mes s’han complert  40 anys des que vaig agafar el negoci, juntament amb la meua dona Cecília Llin, que tot i no estar en l’establiment venent, ha sigut un pilar fonamental, per al negoci en la part administrativa, també servint d’espenta amb idees innovadores i per a la família. Quan van obrir els supermercats grans, nosaltres vam apostar per l’efecte contrari: vam tirar tot el que hi havia, vam canviar la imatge i vam apostar per una idea que ha funcionat 40 anys i perquè em jubile…”.

Amb Vicent acaba una nissaga, ja que ell era la tercera generació de comerciants, i és conscient que s’acaba un model de botiga tradicional, que està sucumbint als grans supermercats. “Continua havent-hi bon comerç, però el perill que tenim és que està desapareixent i la societat ha de tindre en compte que el comerç és el que fa barri. En Sant Antoni recentment es va tancar la carnisseria, ara jo, i aquest era un carrer amb molta vida comercial en els anys 80. Ara ha desaparegut i la diferència es nota quan camines pel carrer. Per això, m’agradaria que la societat reflexionara sobre açò: està molt bé que una persona compre en internet el que no trobe o vaja als supermercats que et donen possibilitats a l’hora de buscar preu, però no s’ha de deixar de costat al xicotet comerç, que si se li dona menjar, sobreviurà, si no, desapareixerà. I eixa és la llàstima.  La gent ha de confiar en les botigues xicotetes perquè ho donen tot”.

El seu temps lliure el dedicarà a partir de juliol, principalment, a la seua família i amics, a les seues aficions: l’esport i la dolçaina amb el Regall i la seua comparsa Mossàrabs.