Ontinyent marca la segona màxima d’Espanya amb 37,8º

L’episodi de calor que estem vivint aquesta setmana va tindre ahir el punt àlgid, fins el moment, quan els termòmetres es van disparar per la vesprada. Així les coses, els registres de l’Observatori Meteorològic del Col·legi La Concepción d’Ontinyent van arribar a marcar, per uns moments, la temperatura màxima d’Espanya. Això passava al voltant de les 16:10 hores quan el mercuri es fixava en el seu punt més alt del dia, tot i arribant als 37,8º de temperatura. En aquells moments no n’hi havia a tot l’estat un lloc on fer més calor que a Ontinyent. Tot això només una setmana després d’haver marcat la màxima de la Comunitat Valenciana, cosa que es va tornar a repetir ahir dimecres.

Eixa temperatura màxima va ser superada, apenes una hora després, a les 17:10 hores exactament, per l’estació meteorològica de Montoro, a Còrdova que va superar aquella màxima situant-la en 38,4º.

La temperatura d’Ontinyent va estar per davant d’altres com els 37,6º d’Almadén (Ciudad Real) o els 37,5º d’Andújar (Jaen).

Les previsions meteorologiques indiquen que aquest episodi encara es mantindrà durant alguns dies, fins el diumenge. Això sí tindrem una entrada de pols en suspensió i l’atmòsfera anirà rebolicant-se amb la possible aparició de tronades que poden ser fortes en llocs molt localitzats. Amb tot, a partir del dilluns podria registrar-se una devallada de tempereatures i l’eclosió de tempestes.